CUPUACU SPROSZKOWANY SOK

Leki, wskazania, działanie, skutki uboczne, interakcje leków.Leki zalecane do leczenia.Środki spożywcze bezglutenowe
admin. med.

CUPUACU SPROSZKOWANY SOK

Post autor: admin. med. »

CUPUACU SPROSZKOWANY SOK.Zawiera wiele różnych antyoksydantów,witamin i minerałów
Opakowanie 100 G
Opis Drzewa Cupuacu osiągają wysokość 5-15 m i rodzą brązowe, podłużne owoce wielkości melona. Skórka owoców przypomina kiwi, a miąższ jest kremowy o wyjątkowym zapachu. Smak miąższu to połączenie banana i limonki. Cupuacu stosuje się do produkcji soków, lodów i innych słodkości. Owoce te są bardzo popularne na terenie Ameryki Południowej. Cupuacu to kuzyn kakao i może być stosowany jako zdrowa i pyszna alternatywa czekolady i produktów zawierających kakao. Masło Cupuacu posiada wspaniałe właściwości emolientów i jest często stosowane jako składnik kosmetyków. Owoce cupuacu mają wspaniały smak, gdyż pochodzą z tej samej rodziny co kakao, z którego wytwarza się czekoladę. Badacze cenią kakao – i czekoladę – ponieważ jest bogate w antyoksydanty zwane flawonoidami. Flawonoidy mają szczególnie dobry wpływ na serce, ponieważ:

Sprawiają, że naczynia krwionośne i tętnice są elastyczne i mocne
Pomagają kontrolować ciśnienie krwi
Wspomagają prawidłowe krążenie krwi

Innymi słowy sprawiają, że układ sercowo-naczyniowy jest mocniejszy i działa prawidłowo. Choć kakao wzbudza tak wielkie zainteresowanie, niewiele osób wie o jego kuzynie z Amazonii tj. cupuacu, który zawiera 11 antyoksydantów mających jeszcze bardziej korzystny wpływ na serce.
Charakterystyka Zawiera wiele różnych antyoksydantów. Dostarcza polifenole, zwykle zawarte w zielonej herbacie i winogronach, ale także witaminę A i C. Jest bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe oraz posiada właściwości przeciwstarzeniowe i wzmacniające odporność. Cupuacu jest znany z właściwości odżywczych i energetyzujących.
Informacje dodatkowe Dlaczego cupuacu przewyższa kakao? Nigdzie indziej nie znajdziesz tak silnych antyoksydantów jakie występują w cupuacu. Badacze z Nowego Jorku odkryli w cupuacu dwa nowe antyoksydanty o których nikt wcześniej nie wiedział. Nazwano je teograndina I i teograndina II. Kolejne testy wykazały, że teograndina I wzmacnia komórki, a teograndina II to silny antyoksydant. Antyoksydanty te nie występują w innych roślinach na ziemi. Jest to bardzo istotne dla serca, gdyż antyoksydanty odgrywają ważną rolę w utrzymywaniu silnych i elastycznych naczyń krwionośnych. Możesz to łatwo sprawdzić badając poziom homocysteiny we krwi.
Stosowanie Cupuacu dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem albo szejkiem mleczno-owocowym a także jako dodatek do ciast i deserów.
Skład Liofilizowany sproszkowany sok z owoców CUPUACU
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post