Ćwiczenia laboratoryjne z chemii żywności

Książki dla lekarzy,studentów,pacjentów pomocne w poznaniu leczenia i chorób
admin. med.

Ćwiczenia laboratoryjne z chemii żywności

Post autor: admin. med. »

Chemia żywności to nauka zajmująca się badaniem występowania i charakterystyką właściwości związków chemicznych zawartych w żywności. Obejmuje również wiadomości dotyczące przemian podstawowych składników, które zachodzą podczas procesów techno-logicznych oraz przechowywania żywności. Zakres przedmiotu jest bardzo obszerny i opiera się na wiedzy z chemii i biochemii.

Skrypt Ćwiczenia laboratoryjne z chemii żywności został opracowany dla studentów kierunku technologia żywności i żywienie człowieka. Zawiera opis analizy podstawowych składników chemicznych żywności. Konstrukcja poszczególnych rozdziałów obejmuje część teoretyczną, zawierającą charakterystykę i znaczenie poszczególnych związków, oraz część doświadczalną, w której przedstawiono szczegółowe opisy wykonania doświadczeń. W pierwszym rozdziale przypomniano podstawowe pojęcia z zakresu chemii analitycznej, których opanowanie jest niezbędne dla właściwej pracy laboratoryjnej. W podsumowaniu każdego tematu zamieszczono przykładowe zagadnienia obowiązujące do zaliczenia ćwicze
Załączniki
cwiczenia-z-chemii.jpg
cwiczenia-z-chemii.jpg (1.71 KiB) Przejrzano 647 razy
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post