Drugie wydanie książki „Dieta bezglutenowa: co wybrać?” zostało napisane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”. Dostarcza wszechstronnej, aktualnej, ugruntowanej naukowo, ale podanej przystępnie wiedzy o diecie bezglutenowej. Przybliża Czytelnikowi:
· właściwości glutenu
· zasady układania diety bezglutenowej w świetle zaleceń żywieniowych
· wartość odżywczą produktów bezglutenowych
· wymagania dotyczące znakowania gotowych produktów bezglutenowych
· praktyczne zasady przygotowywania potraw bezglutenowych
· aktualne zalecenia do stosowania diety bezglutenowej
Publikację wyróżnia obszerna część tabelaryczna z danymi o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych w produktach naturalnie niezawierających glutenu oraz w produktach bezglutenowych wytworzonych przemysłowo.
Książka powstała z myślą o chorych na celiakię i inne choroby glutenozależne, dietetykach, a także osobach gotujących (zawodowo lub w domu).
Dieta bezglutenowa – co wybrać?
Dieta bezglutenowa – co wybrać?
- Załączniki
-
- dieta-bezglutenowa.jpg (10.2 KiB) Przejrzano 848 razy
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
- 7 Odpowiedzi
- 3063 Odsłony
-
Ostatni post autor: Laugh
25 sie 2016, o 16:13
-
-
Dieta bezglutenowa na schudnięcie, niezdrowa
autor: Asystentka » 23 sty 2017, o 15:52 » w Dietetyczka - 1 Odpowiedzi
- 1568 Odsłony
-
Ostatni post autor: Algodine
11 mar 2017, o 15:03
-