Oddana do druku monografia zawiera kompendium wiedzy nt. celiakii i innych chorób glutenozależnych, żywności bezglutenowej, wartości odżywczych produktów bezglutenowych, aktualnych zaleceń do stosowania diety bezglutenowej oraz znakowania produktów bezglutenowych. Ponadto na uwagę zasługują praktyczne wskazówki i porady, tabele wartości odżywczej produktów oraz ich przybliżone miary i wagi, które powinny ułatwić pacjentom realizację i akceptację stosowanej diety.
Wydanie II wszechstronnego opracowania, stworzone od podstaw przez lekarzy i żywieniowców, dostarcza aktualnej, ugruntowanej naukowo, ale podanej przystępnie wiedzy o diecie bezglutenowej. Przybliża Czytelnikowi właściwości glutenu, zasady układania diety, wartość i sposoby znakowania gotowych produktów bezglutenowych, a także samodzielne przygotowywanie potraw bezglutenowych. Publikację wyróżnia część tabelaryczna z danymi o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych w konkretnych wyrobach oraz potrawach niezawierających glutenu.
Dieta bezglutenowa: co wybrać?
Dieta bezglutenowa: co wybrać?
- Załączniki
-
- dieta-bezglutenowa.JPG (3.17 KiB) Przejrzano 805 razy
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
- 7 Odpowiedzi
- 3061 Odsłony
-
Ostatni post autor: Laugh
25 sie 2016, o 16:13
-
-
Dieta bezglutenowa na schudnięcie, niezdrowa
autor: Asystentka » 23 sty 2017, o 15:52 » w Dietetyczka - 1 Odpowiedzi
- 1567 Odsłony
-
Ostatni post autor: Algodine
11 mar 2017, o 15:03
-