Dieta owocowa 24-godzinna

Wszystko o dietach, ich rodzajach i stosowaniu.
admin. med.

Dieta owocowa 24-godzinna

Post autor: admin. med. »

Dieta owocowa jest raczej dietą oczyszczającą, dzięki której skóra nabierze blasku i poczujemy się pełne energii.
Taka dieta to prawdziwa witaminowa bomba dla organizmu, jest to również błyskawiczne oczyszczenie z toksyn. Owoce należy jeść ze skórką, jest w niej najwięcej błonnika, który przyspiesza przemianę materii jak również pomaga usuwać niestrawione resztki pokarmu. Pamiętaj, że wszystkie owoce należy dokładnie myć pod ciepłą bieżącą wodą. Szczególnie starannie myjemy owoce cytrusowe - są one spryskiwane środkami konserwującymi i woskowane dla lepszego wyglądu.

Zasady i plan diety
Przeddzień planowanej diety, wieczorem zjedz niewielką porcję chudego białego mięsa (ok. 15dag) pokropioną niewielka ilością soku z cytryny. Mieszanka taka wit. C i białka pobudza hormon spalający tłuszcz, który produkowany jest tylko w nocy. Następnego dnia rozpoczynamy właściwą dietę.
Śniadanie - zjedz 40 dag owoców, (mogą być mieszane), wypij 1-2 filiżanki herbaty ziołowej lub owocowej
Godzina 10 - 3-4 kiwi i 1 pomarańcza
Godzina 12 - 2 gruszki i 20 dag moreli
Godzina 14- banan, 10-20 dag śliwek, połowa grejpfruta
Godzina 16 - melon około 40dag
Godzina 18- 2 świeże morele, 1 kiwi, 20 dag śliwek
Przed snem- 1 jabłko (gryźć bardzo powoli i dokładnie), kubek melisy

Uwaga
Z owoców możesz przyrządzać sałatki, ale nie doprawiaj ich cukrem ani miodem. Możesz skropić sokiem z cytryny. Między posiłkami pij wodę mineralną niegazowaną, herbatki owocowe lub ziołowe np. rumianek, mięta, zielona, czerwona. Nie należy pić czarnej herbaty ani kawy, wypłukują one cenne witaminy i minerały.
Kaloryczność owoców w 100 g
Jabłka 55 kcal
Pomarańcze 50 kcal
Winogrona 75 kcal
Banany 90 kcal
Kiwi 45 kcal
Morele 35 kcal
Gruszki 60 kcal
Śliwki 50 kcal
Grejpfrut 45 kcal
Melon 55 kcal
ODPOWIEDZ