Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on: • omówienie podstaw żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych • aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami • omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych. Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.
- Załączniki
-
- dietetyka-zywienie-zdrowego-i-chorego.jpg (4.75 KiB) Przejrzano 779 razy
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
autor: Asystentka » 16 mar 2017, o 10:38 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 850 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
16 mar 2017, o 10:38
-
-
-
Żywienie. Wpływ na zdrowie człowieka
autor: Asystentka » 4 sty 2017, o 18:02 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 1091 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
4 sty 2017, o 18:02
-
-
-
Wczesne żywienie dojelitowe czy całkowite żywienie pozajelit
autor: Asystentka » 6 mar 2017, o 09:13 » w Onkologia, Chirurgia Onkologiczna - 0 Odpowiedzi
- 1608 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
6 mar 2017, o 09:13
-