Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej

Książki dla lekarzy,studentów,pacjentów pomocne w poznaniu leczenia i chorób
admin. med.

Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej

Post autor: admin. med. »

Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.
Załączniki
fizjologia-smaku-albo-medytacje-o-gastronomii-doskonalej.jpg
fizjologia-smaku-albo-medytacje-o-gastronomii-doskonalej.jpg (8.52 KiB) Przejrzano 468 razy
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post