Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej
Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej
Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.
- Załączniki
-
- fizjologia-smaku-albo-medytacje-o-gastronomii-doskonalej.jpg (8.52 KiB) Przejrzano 468 razy
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Fizjologia człowieka Tom 1 Fizjologia ogólna, krew i mięśnie
autor: Asystentka » 21 gru 2016, o 10:27 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 984 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
21 gru 2016, o 10:27
-
-
-
praca albo emerytura
autor: admin. med. » 5 paź 2016, o 19:43 » w Porady ZUS, przydatne informacje, adresy do stron pomocnych, o seniorach - 0 Odpowiedzi
- 1036 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
5 paź 2016, o 19:43
-
-
-
Jak się odkochać albo przynajmniej mniej mysleć?
autor: fertek » 6 sty 2016, o 14:45 » w Problemy w związkach, partnerstwie, miłości, zdradach - 1 Odpowiedzi
- 2384 Odsłony
-
Ostatni post autor: carboczar
8 sty 2016, o 17:49
-
-
-
Czy jeszcze urosnę albo sposoby jak urosnąć
autor: mlody91 » 10 kwie 2016, o 08:14 » w Endokrynologia - 3 Odpowiedzi
- 1567 Odsłony
-
Ostatni post autor: dimedicus
10 kwie 2016, o 15:30
-