Kuchnia domowa. Dieta bezmleczna

Książki dla lekarzy,studentów,pacjentów pomocne w poznaniu leczenia i chorób
admin. med.

Kuchnia domowa. Dieta bezmleczna

Post autor: admin. med. »

Nietolerancja laktozy lub alergia na mleko oznacza konieczność przejścia na dietę wykluczającą spożywanie śmietany, masła, mleka, sera i jogurtu, a także wielu gotowych produktów spożywczych, których składnikiem jest cukier mlekowy.

Jak rozpoznać, które produkty zawierają ten cukier? Co można jeść? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka ta zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości towarzyszą nietolerancji laktozy, jak sobie z nimi radzić i gdzie szukać pomocy.

Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów mlecznych. Bez nich można zrobić wspaniałe zupy, przystawki, dipy, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i wegetariańskie, aromatyczne sosy, sałatki i dressingi do nich, desery, lody, słodkie sosy i kremy, ciasta, ciastka, śniadania i napoje.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post