Laktoferyna na odporność, na bakterie, grzyby, wirusy

Leki, wskazania, działanie, skutki uboczne, interakcje leków.Leki zalecane do leczenia.Środki spożywcze bezglutenowe
admin. med.

Laktoferyna na odporność, na bakterie, grzyby, wirusy

Post autor: admin. med. »

Laktoferyna Proszek do sporządzania zawiesiny doustnej łagodzi stany zapalne oraz neutralizuje działanie wolnych rodników. Wzmacnia odporność i wykazuje właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwwirusowe.

Skład:
1 saszetka zawiera: maltodekstryna, laktoferyna – 0,1 g, substancja przeciwzbrylająca: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471)

Działanie:
Laktoferyna Proszek do sporządzania zawiesiny doustnej to dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego. Laktoferyna jest czynnym białkiem, które naturalnie występuje w znacznej liczbie płynów ustrojowych. W mlekach modyfikowanych składnik ten występuje w niewielkich ilościach. W związku z tym dieta niemowląt i dzieci karmionych takim mlekiem jest prawie pozbawiona laktoferyny. Pozytywnie oddziałuje na funkcjonowanie organizmu. Zwalcza bakterie, wirusy i grzyby. Wykazuje właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające. Przyczynia się do pobudzenia rozwoju korzystnej mikroflory bakteryjnej jelit. Wspomaga układ immunologiczny oraz redukcję niedoborów żelaza. Laktoferyna Proszek do sporządzania zawiesiny doustnej może być stosowana u dzieci od pierwszych dni życia.

Przeciwwskazania:
- nadwrażliwość na składniki produktu

Wskazania:
Preparat należy wykorzystywać w ramach postępowania dietetycznego u osób dorosłych, dzieci i niemowląt od pierwszych dni życia w przypadku osłabionej odporności.

Dawkowanie:
Stosować doustnie. Niemowlętom i dzieciom zaleca się podawanie 1 saszetki/24h. U osób dorosłych stosować 2 saszetki/24h. a Proszek do sporządzania zawiesiny doustnej łagodzi stany zapalne oraz neutralizuje działanie wolnych rodników. Wzmacnia odporność i wykazuje właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwwirusowe.

Skład:
1 saszetka zawiera: maltodekstryna, laktoferyna – 0,1 g, substancja przeciwzbrylająca: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471)

Działanie:
Laktoferyna Proszek do sporządzania zawiesiny doustnej to dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego. Laktoferyna jest czynnym białkiem, które naturalnie występuje w znacznej liczbie płynów ustrojowych. W mlekach modyfikowanych składnik ten występuje w niewielkich ilościach. W związku z tym dieta niemowląt i dzieci karmionych takim mlekiem jest prawie pozbawiona laktoferyny. Pozytywnie oddziałuje na funkcjonowanie organizmu. Zwalcza bakterie, wirusy i grzyby. Wykazuje właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające. Przyczynia się do pobudzenia rozwoju korzystnej mikroflory bakteryjnej jelit. Wspomaga układ immunologiczny oraz redukcję niedoborów żelaza. Laktoferyna Proszek do sporządzania zawiesiny doustnej może być stosowana u dzieci od pierwszych dni życia.

Przeciwwskazania:
- nadwrażliwość na składniki produktu

Wskazania:
Preparat należy wykorzystywać w ramach postępowania dietetycznego u osób dorosłych, dzieci i niemowląt od pierwszych dni życia w przypadku osłabionej odporności.

Dawkowanie:
Stosować doustnie. Niemowlętom i dzieciom zaleca się podawanie 1 saszetki/24h. U osób dorosłych stosować 2 saszetki/24h.
Załączniki
Laktoferyna-Proszek-do-sporzadzania-zawiesiny-doustnej.jpg
Laktoferyna-Proszek-do-sporzadzania-zawiesiny-doustnej.jpg (4.06 KiB) Przejrzano 926 razy
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post