Jest zdrową alternatywą dla cukru. Ma także inne zalety
Lucuma powstaje z suszonych owoców drzewa Poutera Lucuma, które występuje w Ameryce Południowej. Sproszkowana stanowi niskokaloryczną, zdrową alternatywę dla cukru i substancji słodzących.
Jest wytwarzana z suszonych owoców. Można ją stosować do wypieków, owsianki, jogurtu, budyniu, kakao, kawy. Skład sproszkowanej lucumy to składniki mineralne, witaminy z grupy B i ogromna ilość antyoksydantów. Polecana jest diabetykom, ze względu na niski indeks glikemiczny - informuje tvp.info
Lucuma to również bogate źródło rozpuszczalnego błonnika, które reguluje pracę przewodu pokarmowego i poprawia metabolizm oraz oczyszcza z toksyn. Korzystać z niej mogą także osoby nie tolerujące glutenu.
Lucuma zamiast cukru?
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Zuccarin, redukuje wchłanianie cukru oraz stabilizuje poziom cukru we krwi
autor: admin. med. » 1 cze 2016, o 20:59 » w Leki bez recepty (OTC) oraz na receptę (RX) Interakcje, wskazania, przeciwwskazania, zabronione - 0 Odpowiedzi
- 1781 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
1 cze 2016, o 20:59
-
-
- 5 Odpowiedzi
- 2445 Odsłony
-
Ostatni post autor: amir
11 sie 2016, o 08:42
-
-
Ciastka zamiast chleba
autor: Asystentka » 16 maja 2017, o 07:13 » w Co ciekawego w świecie służby zdrowia - 0 Odpowiedzi
- 831 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
16 maja 2017, o 07:13
-
-
-
Rekonstrukcja zamiast amputacji
autor: Asystentka » 30 mar 2017, o 18:16 » w Onkologia, Chirurgia Onkologiczna - 0 Odpowiedzi
- 1187 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
30 mar 2017, o 18:16
-
-
-
Co stosować zamiast antybiotyku?
autor: admin. med. » 25 wrz 2016, o 10:12 » w Internista. Lekarz chorób wewnętrznych. Schorzenia inne - 0 Odpowiedzi
- 1167 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
25 wrz 2016, o 10:12
-