Lucuma zamiast cukru?

Różne informacje,czasem dziwne a czasem bardzo interesujące, o badaniach medycznych
admin. med.

Lucuma zamiast cukru?

Post autor: admin. med. »

Jest zdrową alternatywą dla cukru. Ma także inne zalety
Lucuma powstaje z suszonych owoców drzewa Poutera Lucuma, które występuje w Ameryce Południowej. Sproszkowana stanowi niskokaloryczną, zdrową alternatywę dla cukru i substancji słodzących.

Jest wytwarzana z suszonych owoców. Można ją stosować do wypieków, owsianki, jogurtu, budyniu, kakao, kawy. Skład sproszkowanej lucumy to składniki mineralne, witaminy z grupy B i ogromna ilość antyoksydantów. Polecana jest diabetykom, ze względu na niski indeks glikemiczny - informuje tvp.info

Lucuma to również bogate źródło rozpuszczalnego błonnika, które reguluje pracę przewodu pokarmowego i poprawia metabolizm oraz oczyszcza z toksyn. Korzystać z niej mogą także osoby nie tolerujące glutenu.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post