Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości
Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości
Autorzy przedstawiają zagadnienia zapotrzebowania człowieka na energię i poszczególne składniki pokarmowe. Omawiają rolę racjonalnego żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze i otyłości oraz przewlekłym chorobom niezakaźnym. Podejmują również tematykę związaną z suplementami diety, żywnością wzbogacaną i genetycznie zmodyfikowaną.
- Załączniki
-
- normy-zywienia-czlowieka.jpg (2.46 KiB) Przejrzano 768 razy
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Normy żywienia człowieka. Fizjologiczne Podstawy
autor: Asystentka » 13 lis 2016, o 10:07 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 946 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
13 lis 2016, o 10:07
-