PAPAJA OWOCE SPROSZKOWANE, bogate źródło antyoksydantów, witamin i minerałów
Informacje o produkcie Dzięki unikalnym procesom przetwarzania sproszkowana papaja doskonale zachowuje zapach, kolor i smak słodkiego soku z papai. Dobrze rozpuszcza się w wodzie i ma intensywny kolor, dzięki temu idealnie nadaje się jako dodatek do lodów, soków owocowych, herbaty mrożonej, jogurtów, koktajlu mlecznego, cukierków, czekolad, mleka smakowego itp. Papaja posiada właściwości odmładzające więc z powodzeniem jest stosowana w produktach do pielęgnacji skóry, peelingach, maseczkach i innych kosmetykach.
Skład Sproszkowany SOK Z OWOCÓW PAPAJI
Wskazania Papaja to bogate źródło antyoksydantów tj. karotenu, i flawonoidów oraz witamin z grupy B, wit. A, C E, K, a także minerałów: wapnia, potasu, magnezu, żelaza, miedzi, cynku, manganu i błonnika pokarmowego. Owoce zawierają kryptoksantynę, wiolaksantynę i zeaksantynę oraz linalol i tlenek linalolu. Beta-karoten i inne witaminy zawarte w owocach pomagają chronić wzrok, a enzymy wspomagają trawienie i cały układ żołądkowo-jelitowy, a szczególnie okrężnicę. Ponadto papaja pomaga zachować prawidłowy poziom cholesterolu, wspomaga funkcje układu sercowo-naczyniowego i immunologicznego.
Ten przepysznie słodki owoc z miękkim miąższem Krzysztof Kolumb nazwał „Owocem Aniołów”. Delikatne, białe kwiaty papaji są niewielkie o przyjemnym zapachu. Owoce są owalne lub gruszkowate i osiągają długość do 50 cm. Najpierw owoce są zielone, potem gdy dojrzeją żółto-pomarańczowe, miąższ żółty, pomarańczowy, a nawet różowy. Owoce rosną przez cały rok. Papaja pochodzi z Ameryki Centralnej i Południowej, a obecnie jest uprawiana na całym świecie w klimacie tropikalnym.
Stosowanie Papaję, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem szejkiem mleczno-owocowym lub jako dodatek do ciast i deserów.
PAPAJA OWOCE SPROSZKOWANE, bogate źródło antyoksydantów, witam
PAPAJA OWOCE SPROSZKOWANE, bogate źródło antyoksydantów, witam
- Załączniki
-
- noni-liofilizowane-sproszkowane-owoce-noni.jpg (129.94 KiB) Przejrzano 769 razy
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
ORGANICZNE SPROSZKOWANE JAGODY bogate źródło antyoksydantów
autor: admin. med. » 16 cze 2016, o 21:06 » w Leki bez recepty (OTC) oraz na receptę (RX) Interakcje, wskazania, przeciwwskazania, zabronione - 1 Odpowiedzi
- 1291 Odsłony
-
Ostatni post autor: kameel77seo
15 wrz 2016, o 20:53
-
-
-
FEMIRON FOLIC bogate źródło żelaza oraz kwasu foliowego
autor: admin. med. » 14 gru 2015, o 10:26 » w Leki bez recepty (OTC) oraz na receptę (RX) Interakcje, wskazania, przeciwwskazania, zabronione - 0 Odpowiedzi
- 828 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
14 gru 2015, o 10:26
-
-
-
BURAKI SPROSZKOWANE źródło bioflawonoidów, manganu, potasu
autor: admin. med. » 16 cze 2016, o 20:55 » w Leki bez recepty (OTC) oraz na receptę (RX) Interakcje, wskazania, przeciwwskazania, zabronione - 0 Odpowiedzi
- 950 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
16 cze 2016, o 20:55
-
-
-
MANGOSTAN SPROSZKOWANE OWOCE
autor: admin. med. » 19 cze 2016, o 18:48 » w Leki bez recepty (OTC) oraz na receptę (RX) Interakcje, wskazania, przeciwwskazania, zabronione - 0 Odpowiedzi
- 723 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
19 cze 2016, o 18:48
-
-
-
NONI LIOFILIZOWANE SPROSZKOWANE OWOCE
autor: admin. med. » 19 cze 2016, o 18:46 » w Leki bez recepty (OTC) oraz na receptę (RX) Interakcje, wskazania, przeciwwskazania, zabronione - 0 Odpowiedzi
- 731 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
19 cze 2016, o 18:46
-