Żywienie w chorobach serca
Żywienie w chorobach serca
Nieprawidłowe odżywianie się – nadmierne spożycie tłuszczów zwierzęcych, cukru i słodyczy oraz ograniczenie błonnika i witamin – prowadzi do miażdżycy, nadciśnienia, zawału serca i zakrzepicy krwi. Autorka, zachęcając do dbania o własne zdrowie, zaleca stosowanie odpowiedniej diety i podaje liczne przepisy, które w tym pomogą.
- Załączniki
-
- zywienie-choroby-serca.jpg (7.55 KiB) Przejrzano 748 razy
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Żywienie w chorobach kostno-stawowych
autor: admin. med. » 23 lip 2016, o 21:04 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 972 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
23 lip 2016, o 21:04
-
-
- 1 Odpowiedzi
- 1820 Odsłony
-
Ostatni post autor: ak.ak
6 sty 2016, o 17:50
-
-
Obrzęki w chorobach serca i naczyń.
autor: admin. med. » 28 sie 2016, o 19:52 » w Chirurgia, ortopedia, rehabilitacja, chirurgia plastyczna, neurochirurgia, flebologia - 0 Odpowiedzi
- 998 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
28 sie 2016, o 19:52
-
-
-
Wczesne żywienie dojelitowe czy całkowite żywienie pozajelit
autor: Asystentka » 6 mar 2017, o 09:13 » w Onkologia, Chirurgia Onkologiczna - 0 Odpowiedzi
- 1622 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
6 mar 2017, o 09:13
-