Dieta śródziemnomorska a ryzyko chorób serca - omówienie dwóch badań
"Profilaktyka pierwotna choroby wieńcowej przy pomocy diety śródziemnomorskiej" oraz "Spożywanie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia zmniejsza ryzyko migotania przedsionków. Badanie PREDIMED"
11.03.2016
Estruch R. i wsp.
Martinez Gonzalez M.A. i wsp.
Primary prevention of cardiovascular disease with a mediterranean diet. N. Engl. J. Med. 2013; 368: 1279–1290
oraz
Extravirgin olive oil consumption reduces risk of atrial fibrillation. The PREDIMED (Prevención con dieta mediterránea) Trial. Circulation 2014; 130: 18–26
Dieta śródziemnomorska a ryzyko chorób serca
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Depresja zwiększa ryzyko chorób serca
autor: Asystentka » 17 sty 2017, o 11:14 » w Co ciekawego w świecie służby zdrowia - 0 Odpowiedzi
- 967 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
17 sty 2017, o 11:14
-
-
-
Czy wczesna menopauza wpływa na ryzyko chorób serca
autor: admin. med. » 13 paź 2016, o 09:51 » w Ginekologia - 0 Odpowiedzi
- 1079 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
13 paź 2016, o 09:51
-
-
-
Tłuszcze nasycone a ryzyko wystąpienia chorób serca
autor: Asystentka » 1 gru 2016, o 07:58 » w Co ciekawego w świecie służby zdrowia - 0 Odpowiedzi
- 1035 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
1 gru 2016, o 07:58
-
-
-
Magnez zmniejsza ryzyko chorób serca i cukrzycy typu 2
autor: Asystentka » 7 sty 2017, o 10:18 » w Kardiologia, Hipertensjologia, Angiologia - 0 Odpowiedzi
- 1065 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
7 sty 2017, o 10:18
-
-
-
Tłuszcze nasycone zwiększają ryzyko wystąpienia chorób serca
autor: Asystentka » 23 lut 2017, o 19:06 » w Co ciekawego w świecie służby zdrowia - 0 Odpowiedzi
- 998 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
23 lut 2017, o 19:06
-