Książka ta stanowi jeden z elementów edukacyjnych Europejskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego i Metabolizmu (ESPEN), uzupełniających inne aktywności naukowe, takich jak Kurs Podstawowy z zakresu żywienia klinicznego oraz kursy LLL (Life-Long Learning Programme).
Niniejsza książką zwiększyła nie tylko ilość stron, ale i swoją jakość. Studenci medycyny, dietetycy, pielęgniarki i pielęgniarze oraz lekarze znajdą w niej odpowiedzi na codzienne pytania . Z tego powodu powinna ona znaleźć swoje miejsce w dyżurkach lekarskich oraz biurkach lekarzy-praktyków, szukających odpowiedzi na tematy z zakresu żywienia. Zupełnie nie zaskakuje fakt przetłumaczenia wcześniejszego wydania podręcznika na tak wiele języków i to, że stanowi najlepszy nośnik informacji ESPENu dla całego świata, od Chin do Ameryki Południowej.
Podstawy żywienia klinicznego
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Normy żywienia człowieka. Fizjologiczne Podstawy
autor: Asystentka » 13 lis 2016, o 10:07 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 948 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
13 lis 2016, o 10:07
-
-
-
Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości
autor: Asystentka » 22 mar 2017, o 17:52 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 937 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
22 mar 2017, o 17:52
-
-
-
Choroby wewnętrzne. Przewodnik postępowania klinicznego
autor: admin. med. » 4 sie 2016, o 09:26 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 921 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
4 sie 2016, o 09:26
-