Łupina babki jajowatej zawiera błonnik, zmiekcza treści jelitowe

Leki, wskazania, działanie, skutki uboczne, interakcje leków.Leki zalecane do leczenia.Środki spożywcze bezglutenowe
admin. med.

Łupina babki jajowatej zawiera błonnik, zmiekcza treści jelitowe

Post autor: admin. med. »

Łupina nasienna babki jajowatej jest naturalnym preparatem, który skutecznie wspomaga metabolizm i pracę jelit. Wspomagają odchudzanie zmniejszając uczucie głodu, łagodnie stymulują pracę jelit, ułatwiają regularne wypróżnianie, poprawiają trawienie, posiadają zdolność absorpcji toksyn, wpływają pozytywnie na wzrost liczby dobrych bakterii w jelitach.
Łupina nasienna babki jajowatej jest najbogatszym źródłem rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, który po spożyciu tworzy śluz zmiękczający treść jelitową.
Regularne spożywanie łupin babki jajowatej powoduje spadek poziomu cukru, cholesterolu, reguluje wypróżnienia.
Posiada ona zdolność absorpcji toksyn w przewodzie pokarmowym, poprawia trawienie, wpływa pozytywnie na wzrost liczby dobrych bakterii w jelitach, oczyszcza je oraz łagodzi objawy biegunki. Jednocześnie wspomaga ona odchudzanie zmniejszając uczucie głodu, co korzystnie wpływa na zmniejszenie apetytu. Podana trzy godziny przed posiłkiem i bezpośrednio po posiłku w znacznym stopniu zwiększa uczucie nasycenia.
Nasiono i łupina babki jajowatej są również stosowane jako lek osłaniający (np. w chorobie wrzodowej).
Pomaga ona utrzymać dobrą kondycję organizmu i poprawia wygląd cery.

SPOSÓB UŻYCIA: 1-2 łyżeczki rozpuścić w 150-200ml płynu (sok, woda) i wypić, popijając dodatkowo szklanką płynu, przyjmować ok. 30min. przed posiłkiem rano i wieczorem.

SKŁAD: łupina babki jajowatej 100%.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post