BURAKI SPROSZKOWANE źródło bioflawonoidów, manganu, potasu

Leki, wskazania, działanie, skutki uboczne, interakcje leków.Leki zalecane do leczenia.Środki spożywcze bezglutenowe
admin. med.

BURAKI SPROSZKOWANE źródło bioflawonoidów, manganu, potasu

Post autor: admin. med. »

BURAKI SPROSZKOWANE źródło bioflawonoidów, manganu, potasu, wit.C, magnezu i fosforu
Informacje o produkcie Buraki to doskonałe źródło bioflawonoidów, manganu, potasu, wit.C, magnezu i fosforu. Zawierają również błonnik pokarmowy, rozpuszczalny i nierozpuszczalny, karotenoidy tj. beta-karoten, luteina i zeaksantyna.
Wskazania Buraki były stosowane w tradycyjnej medycynie na całym świecie z wielu powodów, zwłaszcza przy dolegliwościach związanych z trawieniem, tj. zaparcia, układem krążenia czy niewysoką gorączką. Sok z buraka jest również uważany za afrodyzjak. Jest bogaty w bor, który odgrywa istotną rolę w produkcji hormonów płciowych. Badania nad burakami przeprowadzone przez naukowców z Barts i London School of Medicine wykazały, że picie zaledwie 0,5 l soku z buraków dziennie pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie krwi. Azotany zawarte w burakach mają korzystny wpływ na cały organizm!
Ponadto buraki mogą wspomagać wątrobę i oczy, a także pozwalają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu i zapobiegają poważnym stanom zapalnym. Buraki pomagają zachować czystość krwi, wspomagają elastyczność ścian komórkowych oraz dostarczają żelaza, które wspomaga i nasyca tlenem komórki krwi. Miedź zawarta w burakach wspomaga wchłanianie żelaza. Buraki to również bogate źródło folianu, wit. B niezbędnej dla prawidłowego wzrostu tkanek. Folian jest szczególnie ważny dla kobiet w ciąży i może zapobiegać wadom cewy nerwowej. Buraki to doskonałe źródło bioflawonoidów, manganu, potasu, wit.C, magnezu i fosforu. Zawierają również błonnik pokarmowy, rozpuszczalny i nierozpuszczalny, karotenoidy tj. beta-karoten, luteina i zeaksantyna. Mają odczyn zasadowy dzięki czemu pomagają zwalczać nieprawidłową kwasowość organizmu.
Stosowanie Buraki, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można dodawać do zup, soków a także szejków warzywno-owocowych.
Załączniki
sproszkowane-buraki.png
sproszkowane-buraki.png (83.3 KiB) Przejrzano 846 razy
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post