PAPAJA OWOCE SPROSZKOWANE, bogate źródło antyoksydantów, witam

Leki, wskazania, działanie, skutki uboczne, interakcje leków.Leki zalecane do leczenia.Środki spożywcze bezglutenowe
admin. med.

PAPAJA OWOCE SPROSZKOWANE, bogate źródło antyoksydantów, witam

Post autor: admin. med. »

PAPAJA OWOCE SPROSZKOWANE, bogate źródło antyoksydantów, witamin i minerałów
Informacje o produkcie Dzięki unikalnym procesom przetwarzania sproszkowana papaja doskonale zachowuje zapach, kolor i smak słodkiego soku z papai. Dobrze rozpuszcza się w wodzie i ma intensywny kolor, dzięki temu idealnie nadaje się jako dodatek do lodów, soków owocowych, herbaty mrożonej, jogurtów, koktajlu mlecznego, cukierków, czekolad, mleka smakowego itp. Papaja posiada właściwości odmładzające więc z powodzeniem jest stosowana w produktach do pielęgnacji skóry, peelingach, maseczkach i innych kosmetykach.
Skład Sproszkowany SOK Z OWOCÓW PAPAJI
Wskazania Papaja to bogate źródło antyoksydantów tj. karotenu, i flawonoidów oraz witamin z grupy B, wit. A, C E, K, a także minerałów: wapnia, potasu, magnezu, żelaza, miedzi, cynku, manganu i błonnika pokarmowego. Owoce zawierają kryptoksantynę, wiolaksantynę i zeaksantynę oraz linalol i tlenek linalolu. Beta-karoten i inne witaminy zawarte w owocach pomagają chronić wzrok, a enzymy wspomagają trawienie i cały układ żołądkowo-jelitowy, a szczególnie okrężnicę. Ponadto papaja pomaga zachować prawidłowy poziom cholesterolu, wspomaga funkcje układu sercowo-naczyniowego i immunologicznego.
Ten przepysznie słodki owoc z miękkim miąższem Krzysztof Kolumb nazwał „Owocem Aniołów”. Delikatne, białe kwiaty papaji są niewielkie o przyjemnym zapachu. Owoce są owalne lub gruszkowate i osiągają długość do 50 cm. Najpierw owoce są zielone, potem gdy dojrzeją żółto-pomarańczowe, miąższ żółty, pomarańczowy, a nawet różowy. Owoce rosną przez cały rok. Papaja pochodzi z Ameryki Centralnej i Południowej, a obecnie jest uprawiana na całym świecie w klimacie tropikalnym.
Stosowanie Papaję, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem szejkiem mleczno-owocowym lub jako dodatek do ciast i deserów.
Załączniki
noni-liofilizowane-sproszkowane-owoce-noni.jpg
noni-liofilizowane-sproszkowane-owoce-noni.jpg (129.94 KiB) Przejrzano 748 razy
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post