PRZEPĘKLA SPROSZKOWANE OWOCE zwalcza bakterie i wirusy

Leki, wskazania, działanie, skutki uboczne, interakcje leków.Leki zalecane do leczenia.Środki spożywcze bezglutenowe
admin. med.

PRZEPĘKLA SPROSZKOWANE OWOCE zwalcza bakterie i wirusy

Post autor: admin. med. »

Opis Gac pochodzi z południowo-wschodniej Azji, znany i ceniony od wieków za swoje dobroczynne właściwości dla zdrowia, a ze względu na sezonową dostępność jest spożywany tylko podczas wyjątkowych okazji.
Charakterystyka PRZEPĘKLA to wrzecionowata lub kulistawa jagoda pokryta nieregularnymi, kolczastymi wyrostkami, w stanie dojrzałym uzyskująca barwę pomarańczową. Pod grubą, gąbczastą, silnie twardniejącą okrywą zawiera liczne nasiona otoczone mocno przylegającym, miękkim i soczystym, krwistoczerwonym miąższem. Przepękla często jest nazywany „niebiańskim owocem.”
Gac (wietnamska nazwa) uważany jest obecnie za jedno z najbogatszych źródeł beta-karotenu i likopenu, a także nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy E oraz błonnika dietetycznego. Z jego miąższu i nasion produkuje się liczne preparaty, wspomagające układ odpornościowy i sercowo-naczyniowy. Owoce przepękli zawierają ok. 70 razy więcej likopenu niż pomidory oraz 10-krotnie więcej karotenu niż marchew. To źródło największej ilości wit. A spośród wszystkich owoców i warzyw. Ponadto powyższe substancje są w łatwo przyswajalnej formie, z długołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi.
Informacje dodatkowe • chroni przed uszkodzeniami komórkowymi
• zapobiega oznakom starzenia się
• wspomaga prawidłowy przepływ krwi
• posiada właściwości przeciwzapalne
• likopen pomaga utrzymać właściwe funkcje prostaty
• wspomaga odporność
• zwalcza bakterie i wirusy
Stosowanie Przepeklę, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem, szejkiem mleczno-owocowym lub koktajlem odżywczym.
Załączniki
sproszkowane-owoce.jpg
sproszkowane-owoce.jpg (32.56 KiB) Przejrzano 927 razy
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post