Owrzodzenie nogi
Owrzodzenie nogi
Witam. Od stycznia miałam leczone owrzorzenie na nodze. Po wyleczeniu rany,ktòro trwało 6 miesięcy zalecono mi stosowanie maści że sterydami. Wszystko było niby w porządku ale od 2 tygodni cały czas występuje wysięk o żółtym zabarwieniu. Przykładałam opatrunki ze srebrem oraz miodem manuka ale nic to nie pomaga. Nie potrafię zatrzymać sądzenia się z rany. Obecnie mam na nodze opatrunek hydrożelowy oraz bandaż ale po kilku minutach bandaż jest mokry od wysieku.Proszę o pomoc bo już nie mam pojęcia co dalej robić.
Re: Owrzodzenie nogi
A dlaczego nie była pani u lekarza?Trzeba będzie się udać do chirurga
Objawy wskazują na infekcję,najprawdopodobniej gronkowiec.We własnym zakresie nie można wyleczyć
Objawy wskazują na infekcję,najprawdopodobniej gronkowiec.We własnym zakresie nie można wyleczyć
Re: Owrzodzenie nogi
Dziękuję za odpowiedź.Aktualnie nie mieszkam w Polsce. Będąc na urlopie Polski lekarz powiedział zupełnie coś innego niż tuaj stąd moje obawy przed kolejną wizytą.
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Owrzodzenie dwunastnicy, tzw. całujące się wrzody
autor: admin. med. » 20 lut 2016, o 12:11 » w Gastroenterologia, gastrologia, hepatologia, proktologia - 0 Odpowiedzi
- 1153 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
20 lut 2016, o 12:11
-
-
-
Stopa cukrzycowa owrzodzenie neuropatyczne
autor: admin. med. » 7 maja 2016, o 08:43 » w Internista. Lekarz chorób wewnętrznych. Schorzenia inne - 0 Odpowiedzi
- 1061 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
7 maja 2016, o 08:43
-
-
-
Owrzodzenie opuszki dwunastnicy na podłożu infekcji Helicoba
autor: Asystentka » 6 maja 2017, o 21:02 » w Gastroenterologia, gastrologia, hepatologia, proktologia - 0 Odpowiedzi
- 1040 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
6 maja 2017, o 21:02
-
-
-
Owrzodzenie, białe prążki na języku,powracają po lekach
autor: Patrycja23 » 28 kwie 2016, o 17:35 » w Stomatologia - 3 Odpowiedzi
- 1451 Odsłony
-
Ostatni post autor: koronka
2 maja 2016, o 09:47
-
-
-
Stopa cukrzycowa neuropatyczna - owrzodzenie stopy podeszwowej
autor: Asystentka » 2 kwie 2017, o 10:40 » w Internista. Lekarz chorób wewnętrznych. Schorzenia inne - 0 Odpowiedzi
- 770 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
2 kwie 2017, o 10:40
-