Stevia słodzik w płynie

Leki, wskazania, działanie, skutki uboczne, interakcje leków.Leki zalecane do leczenia.Środki spożywcze bezglutenowe
Asystentka

Stevia słodzik w płynie

Post autor: Asystentka »

Słodycz, która nie szkodzi? Stevia płyn to naturalny słodzik, który swoją słodycz zawdzięcza glikozydom stewiolowym. Produkt ma niski indeks glikemiczny i zerową kaloryczność, dlatego polecany jest diabetykom i osobom otyłym.

Skład:
Aqua (woda dejonizowana), Glycerin (gliceryna roślinna), Substancja słodząca: Stevia Rebaudiana Extract (glikozydy stewiolowe – naturalny ekstrakt ze stewii).

Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna – 681kJ/160kcal; tłuszcz – 0g; węglowodany – 40g; błonnik – 0g; białko – 0g; sól – 0g.

Działanie:
Roślinna alternatywa dla tradycyjnego cukru – stewia w postaci wygodnego płynu. Stewia charakteryzuje się bardzo niskim indeksem glikemicznym, dzięki czemu nie powoduje skoków poziomu cukru we krwi. Słodycz stewii pochodzi z glikozydów stewiolowych. Ten słodzik jest nawet 300 razy słodszy od sacharozy. Stewia jest bezkaloryczna, co sprawia, że sprawdza się jako słodzik dla osób odchudzających się. Płynna stewia dodatkowo zmniejsza łaknienie. Swoje właściwości płyn zachowuje w temperaturze do 200st. C, dlatego może być wykorzystywany do przygotowywania posiłków na gorąco i wypieków. Stewia jest wskazana w diecie osób cierpiących na cukrzycę, otyłość i próchnicę. Stewia jest bezpieczna dla osób chorych na fenyloketonurię, a także dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.

Zastosowanie:
Stevia płyn polecany jako alternatywny, zdrowy słodzik, szczególnie przeznaczony dla osób otyłych i diabetyków.

Informacje dodatkowe:
Produkt nie zawiera konserwantów. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Załączniki
Stevia.jpg
Stevia.jpg (4.63 KiB) Przejrzano 660 razy
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post