Zamień chemię na jedzenie
Zamień chemię na jedzenie
Pierwsza książka o tym, jak jeść bez chemii i nie zbankrutować Książka, która nie zawiera chemii ani polepszaczy smaku! Co to znaczy zdrowo się odżywiać? Zacznij od unikania chemicznych dodatków. Nie tylko nie są potrzebne, one szkodzą! Jednego czekoladowego batona można przegryźć bez obaw, ale rozmaite barwniki, słodziki, wzmacniacze smaku i aromaty zjedzone także w płatkach śniadaniowych, w domowej zupie czy lodach sumują się. I rujnują twoje zdrowie. Są przyczyną alergii, niestrawności, złego samopoczucia, a być może także zespołu ADHD.Niewiele przeprowadzono rzetelnych badań dotyczących sztucznych dodatków do żywności. Julita Bator weryfikuje dane od producentów. Ponieważ dzieci autorki wykazują silną alergię na polepszacze i konserwanty musiała zmienić styl odżywiania się i życia całej rodziny. Od czterech lat próbuje, nie wydając dużych sum na kupowanie wyłącznie ekologicznych produktów, żyć bez chemii. Jej książka może być dla nas przewodnikiem po kuchni, która pachnie tak, jak jedzenie pamiętane z naszego dzieciństwa.W dwudziestu rozdziałach udziela porad, jak unikać szkodliwej żywności, ale także jakie naczynia stosować w kuchni, jak przemycać wartościowe produkty w potrawach. Podaje 81 przepisów, które przywracają polskiej kuchni dawną, utraconą przed laty świetność.
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
- 1 Odpowiedzi
- 5948 Odsłony
-
Ostatni post autor: waldek12
3 maja 2018, o 22:38
-
-
SUPERŻYWNOŚĆ JEDZENIE I MEDYCYNA PRZYSZŁOŚCI
autor: admin. med. » 1 sty 2017, o 16:06 » w Wydawnictwa medyczne - 2 Odpowiedzi
- 4566 Odsłony
-
Ostatni post autor: Damka
23 sie 2018, o 15:11
-
-
-
Domowe jedzenie na cukrzyce typu2
autor: admin. med. » 7 lip 2016, o 09:58 » w Internista. Lekarz chorób wewnętrznych. Schorzenia inne - 0 Odpowiedzi
- 970 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
7 lip 2016, o 09:58
-