Przewodnik do ćwiczeń z chemii żywności

Książki dla lekarzy,studentów,pacjentów pomocne w poznaniu leczenia i chorób
admin. med.

Przewodnik do ćwiczeń z chemii żywności

Post autor: admin. med. »

Chemia żywności obejmuje wiedzę o chemicznych właściwościach składników oraz o ich wpływie na jakośc produktów żywnościowych.

Przewodnik do ćwiczeń z chemii żywności został opracowany z myslą o samodzielnym rozwiązywaniu przez studenta zadań laboratoryjnych mieszczących się w zakresie chemii zywności.

Każdy rozdział zawiera częśc teoretyczną, zakończoną listą zagadnień ułatwiających samodzielne przygotowanie studenta do kolokwium. Kolejną częścią rozdziału jest częśc doświadczalna, zawierająca opis umozliwiający wykonanie doświadczenia oraz obliczenie i interpretację wyników. Rozdział zakończony jest wykazem literatury, na podstawie której został opracowany, jednocześnie wymieniona literatura może służyć do pogłębienia wiedzy z danego tematu.

Przewodnik do ćwiczeń z chemii żywności umozliwi przygotowanie się studenta do ćwiczeń, pomoże przy powtarzaniu materiału, ułatwi wykonanie ćwiczeń i zachęci do prowadzenia samodzielnych obserwacji.
Załączniki
przewodnik-do-cwiczen.jpg
przewodnik-do-cwiczen.jpg (9.04 KiB) Przejrzano 653 razy
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post