Ciągłość i zmiana w postępowaniu dietetycznym

Książki dla lekarzy,studentów,pacjentów pomocne w poznaniu leczenia i chorób
admin. med.

Ciągłość i zmiana w postępowaniu dietetycznym

Post autor: admin. med. »

Ciągłość i zmiana w postępowaniu dietetycznym w wybranych schorzeniach

Przedstawiona monografia dotyczy historii żywienia dietetycznego tylko wybranych jednostek chorobowych, a więc cukrzycy, chorób układu sercowo-naczyniowego i choroby wrzodowej.

Przedstawiono w niej także zmiany w leczeniu żywieniowym stosowanym w przypadku niemożności podawania pokarmu tradycyjnego drogą doustną w ilości i postaci zapewniającej pokrycie zapotrzebowania energetycznego i na składniki odżywcze.

Intencją autorki było przedstawienie zaleceń dietetycznych uznawanych w środowiskach medycznych, stosowanych w praktyce, przede wszystkim w Polsce i USA, a także, o ile było to mozliwe, w którymś z krajów europejskich, przeważnie w Anglii.

Publikacja przeznaczona jest przede wszystkim dla studentów specjalizujących się w dietetyce.
Załączniki
postepowanie-dietetyczne.jpg
postepowanie-dietetyczne.jpg (2.25 KiB) Przejrzano 660 razy
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post