Dietetyczny środek spożywczy zastępujący tradycyjną sól.
Niskosodowa sól Magdi jodowana z dodatkiem magnezu
Wskazania
Dietetyczny środek spożywczy zastępujący tradycyjną sól.
Działanie
Ograniczenie spożycia sodu, pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Sól o obniżonej zawartości sodu "Magdisol" jodowana jest środkiem spożywczym zastępującym tradycyjną sól kuchenną. Przeznaczona jest do powszechnego stosowania, a szczególnie dla osób, których dieta wymaga ograniczonego spożycia sodu. Niezastąpiona także w diecie uzupełniającej niedobory potasu i jodu. Dodaje się do potraw w ilości odpowiadającej zwykłej soli kuchennej.
Dawkowanie
Dodaje się do potraw w ilości odpowiadającej zwykłej soli kuchennej.
Sól Magdi niskosodowa jodowana
Sól Magdi niskosodowa jodowana
- Załączniki
-
- sol-magdi.jpg (5.81 KiB) Przejrzano 445 razy