Jedzenie to leczenie czyli prosty przepis na zdrowie i szczupłą sylwetkę
Magda Gessler i górale – to mieszanka pełna temperamentu i smaku. Gwiazda Kuchennych rewolucji zrealizowała swoje marzenie o restauracji w Tatrach. I połączyła kulinarną tradycję Podhala z tym, co przywiozła w polskie góry ze świata. Dlatego wśród jej góralskich przepisów znajdzie się miejsce na tradycyjną kwaśnicę – choć w unowocześnionej wersji, na pachnące Hiszpanią krewetki z chilli czy hamburgera zrobionego zgodnie z najlepszymi wzorami prosto ze Stanów Zjednoczonych.
"Książka ta to nie tylko kilkadziesiąt przepisów na dania doprawione góralszczyzną, ale i wzruszający album o kulturze Podhala – wczoraj i dziś. To fascynujący region, który ostrożnie przyjmuje to, co nowe, by dać nam szansę obcowania z cudowną - pełną barw, dźwięków i obrazów - tradycją. A to coraz rzadsze. Chcę, żeby każda strona »Schroniska smaków« była moim zaproszeniem dla Państwa w piękne i smaczne Tatry".
Magda Gessler
Schronisko Smaków Moja góralska kuchnia
Schronisko Smaków Moja góralska kuchnia
- Załączniki
-
- schronisko-smakow-moja-goralska-kuchnia.jpg (19.64 KiB) Przejrzano 739 razy
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Swojsko Karolina na tropie polskich smaków
autor: Asystentka » 26 kwie 2017, o 17:55 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 867 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
26 kwie 2017, o 17:55
-