ProctoLact M, proszek w saszetkach, szczep bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus

Leki, wskazania, działanie, skutki uboczne, interakcje leków.Leki zalecane do leczenia.Środki spożywcze bezglutenowe
Awatar użytkownika
drJozin
Ekspert
Ekspert
Posty: 106
Rejestracja: 25 mar 2022, o 11:58

ProctoLact M, proszek w saszetkach, szczep bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus

Post autor: drJozin »

ProctoLact-M proszek 10 saszetek

Preparat ProctoLact-M zawiera żywy szczep bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus PL1. Bakterie z rodzaju Lactobacillus są naturalnym elementem ekosystemu jelitowego, pełniąc liczne funkcje prozdrowotne. Właściwa liczebność opisywanych drobnoustrojów w jelicie jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania całego organizmu.

Szczep Lactobacillus rhamnosus PL1 skutecznie hamuje wzrost bakterii chorobotwórczych, będących częstą przyczyną stanów zapalnych odbytnicy i odbytu oraz ran okołoodbytowych. Dzięki kolonizacji jelita grubego i odbytu preparat ProctoLact-M przywraca prawidłową mikroflorę końcowego odcinka przewodu pokarmowego, wspomagając leczenie stanów zapalnych odbytu i zapobiegając zarazem kolejnym infekcjom.
forum-medyczne.jpg
forum-medyczne.jpg (16.34 KiB) Przejrzano 2580 razy
Zalecane spożycie
Dorośli i dzieci od 3. roku życia: Stosować doustnie 1 saszetkę dziennie. W przypadku ostrych stanów zapalnych stosować 2 saszetki dziennie przez pierwsze 7 dni. Zawartość saszetki rozpuścić w niewielkiej ilości letniej wody (100 ml), odczekać kilka minut, starannie wymieszać i wypić. Preparat ProctoLact-M najlepiej spożywać w trakcie posiłku (zapewnia to wyższą przeżywalność bakterii zawartych w preparacie).

Składniki
Maltodekstryna kukurydziana (substancja wypełniająca), inulina (500 mg) z korzenia cykorii,
naturalny aromat cytrynowy, dwutlenek krzemu (substancja przeciwzbrylająca E551), trehaloza, mannitol (składniki liofilizatu), liofilizat bakterii Lactobacillus rhamnosus PL1 (~2×109 CFU*), witamina C (20 mg, przeciwutleniacz E300). Preparat nie zawiera białek mleka, laktozy, glutenu.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post