Praktyczny poradnik żywieniowy w odchudzaniu oraz profilaktyce

Książki dla lekarzy,studentów,pacjentów pomocne w poznaniu leczenia i chorób
Asystentka

Praktyczny poradnik żywieniowy w odchudzaniu oraz profilaktyce

Post autor: Asystentka »

Praktyczny poradnik żywieniowy w odchudzaniu oraz profilaktyce i leczeniu cukrzycy typu 2 oraz chorób sercowo-naczyniowych

Praktyczny Poradnik Żywieniowy w odchudzaniu oraz profilaktyce i leczeniu cukrzycy Typu 2 oraz chorób sercowo naczyniowych.
Wydanie trzecie - zaktualizowane i rozszerzone!
Książka skierowana jest do osób z nadwagą, otyłych, z nadciśnieniem tętniczym, zwiększonym stężeniem cholesterolu we krwi oraz zagrożonych i chorych na cukrzycę typu 2. Uwzględnia najnowsze rekomendacje Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego i normy Instytutu Żywności i Żywienia. Książka może być pomocna w pracy lekarzy, pielęgniarek, dietetyków - jako materiał edukacyjny, jak pacjent w praktyce ma realizować dietę niskokaloryczną, o niskim indeksie glikemicznym, z ograniczeniem węglowodanów, nasyconych kwasów tłuszczowych (<7% energii) i cholesterolu (<200 mg/dzień). Autorem książki jest mgr Aleksandra Cichocka – dietetyk, pracownik naukowy Instytutu Żywności i Żywienia oraz wykładowca Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Prowadzi wykłady, szkolenia, warsztaty dla lekarzy, dietetyków, studentów i pielęgniarek. Popularyzuje wiedzę, jak zdrowe żywienie może wpłynąć na poprawę naszego zdrowia i zmniejszyć ryzyko rozwoju chorób zależnych od diety.
Załączniki
f-praktyczny-poradnik-zywieniowy.jpg
f-praktyczny-poradnik-zywieniowy.jpg (11.23 KiB) Przejrzano 708 razy
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post