Problemy ze zgagą

Choroby układu pokarmowego; przełyku, żołądka, jelit, wątroby, trzustka, dróg żółciowych, odbytu)
Mr Paw
Użytkownicy
Posty: 1
Rejestracja: 21 lis 2021, o 18:12

Problemy ze zgagą

Post autor: Mr Paw »

Witam, od dłuższego czasu zmagam się z problemami żołądkowymi. Podejrzewam że mogę mieć nadkwasotę, dlatego podjąłem już kilka kroków i dzięki temu, udało mi się zminimalizować wzdęcia u siebie. Jednak coś musi mi szkodzić i stąd ten temat, by osoby z odpowiednią wiedzą mi w tym pomogły.

Wymienię teraz produkty, które uważam, że mogą mi szkodzić.

- Plony Natury - Płatki owsiane górskie
[mod]
- Masło orzechowe Vitanella (z kawałkami orzeszków)
Skład: orzeszki ziemne 96% (w tym 25% kawałków orzeszków ziemnych), brązowy cukier trzcinowy, oleje roślinne: palmowy, shea; sól morska.
- różne ciastka, zawierające jak widzę olej palmowy i mąkę pszenną
- makaron z mąki pszennej, taki 1kg kupowałem z Biedronki, potem jak uznałem, że mogę nie tolerować glutenu, to zamieniłem makaron na ten z mąki kukurydzianej... ale odnoszę wrażenie, że problem był prawie ten sam (makaron z mąki kukurydzianej 500gr kupowałem z Kauflandu)
Lubiłem sobie robić makaron z jajkiem, teraz gry robię z ryżem białym, problemu już nie ma - tak więc albo problemem nie jest tutaj gluten, albo coś innego jest na rzeczy.

Płatki owsiane zalewam wrzątkiem i potem dodaje twaróg oraz jogurt naturalny (z Kauflandu czy Biedronki). Raczej twaróg czy jogurt mi tutaj nie szkodzą... ale tak o tym wspominam. Dodaje do tego także te masło orzechowe.

Czyli coś muszą mieć ze sobą wspólnego te wszystkie produkty, na pewno nie jest nim olej palmowy, który sam w sobie za zdrowy nie jest, ale do makaronów go raczej nie dodają. xP Tak więc liczę na Waszą pomoc, bo jak nie dojdę co jest przyczyną moich problemów, to nie ma co leczyć skutków - bo w przyszłości, mogę mieć poważniejsze problemy...
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post