Książka kucharska wg Metody Dr. Jacob'a. Zawiera wiele praktycznych porad żywieniowych oraz przepisy na smaczne i zdrowe dania.
Plan żywieniowy dr. Jacob’a opiera się na Metodzie Dr. Jacob’a i uwzględnia najzdrowsze koncepcje żywieniowe, ponad 1400 badań naukowych, własne doświadczenia oraz zagadnienie wpływu sposobu odżywiania i stylu życia dla balansu insuliny, pH i redoks’u.
Regulacja równowagi redoks’u oraz pH stanowi podstawę wszystkich reakcji biochemicznych w organizmie. Insulina jest odpowiedzialna za kierowanie przemianą materii. Nowoczesny sposób odżywiania, stały stres i brak ruchu przyczyniają się do braku równowagi i zaburzeń procesów regulacyjnych.
Stąd też centralnym zagadnieniem w Metodzie Dr. Jacob’a jest równowaga tych trzech obszarów. A można ją osiągnąć za pomocą trzech głównych filarów Metody Dr. Jacob’a: zdrowego jedzenia ze smakiem, odpoczynku osiąganego poprzez głębokie oddychanie i sen, ruchu wykonywanego z radością.
Główny nacisk kładzie się przy tym na sposób odżywiania, ponieważ nasza żywność stanowi część nas samych, tworząc budulec najmniejszych nawet komórek.
Dlatego też nieuchronnie decyduje o naszym zdrowiu i witalności. I temu właśnie zagadnieniu poświęcona jest ta książka.
Proste, dobre i zdrowe jedzenie
Proste, dobre i zdrowe jedzenie
- Załączniki
-
- zdrowe-jedzenie.jpg (26.43 KiB) Przejrzano 710 razy
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Zdrowe jedzenie w szkole także z automatu
autor: admin. med. » 2 maja 2016, o 10:36 » w Co ciekawego w świecie służby zdrowia - 0 Odpowiedzi
- 880 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
2 maja 2016, o 10:36
-