Proste, dobre i zdrowe jedzenie

Książki dla lekarzy,studentów,pacjentów pomocne w poznaniu leczenia i chorób
admin. med.

Proste, dobre i zdrowe jedzenie

Post autor: admin. med. »

Książka kucharska wg Metody Dr. Jacob'a. Zawiera wiele praktycznych porad żywieniowych oraz przepisy na smaczne i zdrowe dania.

Plan żywieniowy dr. Jacob’a opiera się na Metodzie Dr. Jacob’a i uwzględnia najzdrowsze koncepcje żywieniowe, ponad 1400 badań naukowych, własne doświadczenia oraz zagadnienie wpływu sposobu odżywiania i stylu życia dla balansu insuliny, pH i redoks’u.

Regulacja równowagi redoks’u oraz pH stanowi podstawę wszystkich reakcji biochemicznych w organizmie. Insulina jest odpowiedzialna za kierowanie przemianą materii. Nowoczesny sposób odżywiania, stały stres i brak ruchu przyczyniają się do braku równowagi i zaburzeń procesów regulacyjnych.
Stąd też centralnym zagadnieniem w Metodzie Dr. Jacob’a jest równowaga tych trzech obszarów. A można ją osiągnąć za pomocą trzech głównych filarów Metody Dr. Jacob’a: zdrowego jedzenia ze smakiem, odpoczynku osiąganego poprzez głębokie oddychanie i sen, ruchu wykonywanego z radością.
Główny nacisk kładzie się przy tym na sposób odżywiania, ponieważ nasza żywność stanowi część nas samych, tworząc budulec najmniejszych nawet komórek.
Dlatego też nieuchronnie decyduje o naszym zdrowiu i witalności. I temu właśnie zagadnieniu poświęcona jest ta książka.
Załączniki
zdrowe-jedzenie.jpg
zdrowe-jedzenie.jpg (26.43 KiB) Przejrzano 710 razy
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post