bardzo dobrze i tak trzymaćadam007 pisze: ciągle praktycznie ten sam obraz jest dobrym rokowaniem
Proszę o radę.
Re: Proszę o radę.
W porównaniu do poprzednich nie widzę większych zmian.
Moje następne badanie.
Czy wnosi coś to do całego obrazu sprawy ?
Pani Doktor powiedziała że przy opisie wszystkie te zmiany potraktowała jako jedną.
Czy wnosi coś to do całego obrazu sprawy ?
Pani Doktor powiedziała że przy opisie wszystkie te zmiany potraktowała jako jedną.
- Załączniki
-
- eus.jpg (211.91 KiB) Przejrzano 1668 razy
Taki opis wskazuje tak jak napisano na obecność tkanki tłuszczowej.
Nie ma to wpływu na podawane objawy
Nie ma to wpływu na podawane objawy
Tak wyszła histopatologia.
Jak Pan to ocenia ?
Jak Pan to ocenia ?
- Załączniki
-
- hist.jpg (118.32 KiB) Przejrzano 1665 razy
Nie ma tu nic nowotworowego,opis wskazuje tylko na martwicę tkanki tłuszczowej ze stanem zapalnym.W takich przypadkach pozostaje leczenie farmakologiczne i obserwacja okresowa
Leczenie farmakologiczne to środki przeciwbólowe i przeciwzapalne ?
Czy coś jeszcze ?
Czy coś jeszcze ?
oczywiście,są inne leki ale te już musi zaordynować lekarz,są tylko na Rp.adam007 pisze:Czy coś jeszcze?
A czy moje bóle mogą być spowodowane własnie tymi zmianami zapalano martwiczymi ?
Ciągle mam bóle pleców, pomiędzy łopatkami i lewego boku o różnej sile czasem małe czasem większe.
Co jaki czas kontrolować Tomografia lub usg czy nie przekształca się to w coś gorszego.
Ciągle mam bóle pleców, pomiędzy łopatkami i lewego boku o różnej sile czasem małe czasem większe.
Co jaki czas kontrolować Tomografia lub usg czy nie przekształca się to w coś gorszego.
mogą ale czy tylko to jest przyczyną? może tu też jest problemadam007 pisze:A czy moje bóle mogą być spowodowane własnie tymi zmianami zapalano martwiczymi ?
czyli objawy od kręgosłupa,wskazane badanie i w tym kierunkuadam007 pisze:Ciągle mam bóle pleców, pomiędzy łopatkami i lewego boku o różnej sile czasem małe czasem większe.
1i 2 badanie kontrolne za 6 m-cy.Jeśli nie ma zmian to następne za 1 rok,dalej jeśli nie ma zmian za 2 lata i to samo już co 3 lataadam007 pisze:Co jaki czas kontrolować Tomografia lub usg czy nie przekształca się to w coś gorszego.
Bóle mam coraz mocniejsze.
Zrobiłem po miesiącu od EUS kontrolne USG.
Plecy sprawdzałem parkotanie i oglądał mnie neurochirurg i jedyne co to jest lekka lewostrona skolioza.
Bardzo niepokoi mnie ta zmiana na ogonie trzustki. Wcześniej w USG nie było jej widac.
Zrobiłem po miesiącu od EUS kontrolne USG.
Plecy sprawdzałem parkotanie i oglądał mnie neurochirurg i jedyne co to jest lekka lewostrona skolioza.
Bardzo niepokoi mnie ta zmiana na ogonie trzustki. Wcześniej w USG nie było jej widac.
- Załączniki
-
- usg.jpg (96.83 KiB) Przejrzano 1651 razy
-