Hej
Dzisiaj byłam u kontroli stymulatora,kolejna wizyta za rok na umówienie sie do kolenego zabiegu-wymiana baterii :roll: Ma go 7 lat,a miał starczyć na 10.Za rok będzie dopiero 8.
Mój ogródek jest przy domu, okolny sąsiednimi domami i wysokimi drzewami.Z tego powodu mam sporo cienia i dlatego też jest bardziej kwiatowy.Na warzywa nie ma specjalnie miejsca,zresztą z powodu braku słońca warzywka nie zbyt udają sie.Jeszcze 2 lata temu tez sadziłam pomidory ok 20-30 roślin,ale jak mi zaraza większość pięknych pomidorów zajęła ,to zniechęciłam się,szkoda pracy i wody.W tym czasie pomidory w sklepie są już za grosze.Co prawda lubię ten zapach i smak świeżo zerwanego z krzaka,nic temu nie dorówna kupionego w sklepie.Mam tylko szczypior,trochę poziomek i truskawek,lubczyk,miętę,rozmaryn,oregano i pokrzywę.Te ostatnie nie potrzeba pielęgnować a rosną bujnie

.,,no i jabłoń,wiśnie,porzeczki /2 czerwone i 1 czarna/,agrest,maliny jeżyny,Wszystko później dojrzewa.
Zazrdoszcze Ci adminie troche tego ogródka,bo bardzo lubię uprawiać warzywka.Kupiłam fasolę pnącą,którą kiedyś co roku siałam,a teraz chodzę i nie moge znajeźć dla niej miejsca :roll: :roll: .
Jutro jadę z moja wnusią 7 lenią na trening pływania synchronicznego na Termy Maltańskie,ciekawa jestem,bo jeszcze nigdy nie oglądałam tego.Przygotowują sie do pierwszych zawodów.
Spokojnej nocy <papa>
.