KAWA ZIELONA ogranicza wchłaniania cukru, redukuje tkankę tłuszczową

Leki, wskazania, działanie, skutki uboczne, interakcje leków.Leki zalecane do leczenia.Środki spożywcze bezglutenowe
admin. med.

KAWA ZIELONA ogranicza wchłaniania cukru, redukuje tkankę tłuszczową

Post autor: admin. med. »

KAWA ZIELONA to naturalny suplement diety o właściwościach antyoksydacyjnych, pobudzających i odchudzających. Zmniejsza wchłanianie cukru i sprzyja redukcji zgromadzonej tkanki tłuszczowej.

Skład:
Wyciąg z zielonych ziaren kawy - 300 mg/kaps. oraz składniki kapsułki (żelatyna, barwniki: dwutlenek tytanu, tlenki żelaza).
Zawartość poszczególnych składników w przeliczeniu na zalecaną do spożycia dzienną porcję produktu wynosi: wyciąg z zielonej kawy - 600mg, co odpowiada 300 mg kwasu chlorogenowego i 30 mg kofeiny.

Działanie:
Preparat ma postać kapsułek zawierających naturalny wyciąg z zielonych ziaren kawy. Od tradycyjnej kawy różni się tym, że nie została poddana procesowi palenia. Dzięki temu zachowuje większość odżywczych składników, które pozytywnie oddziałują na funkcjonowanie organizmu. Zielona kawa stanowi bogate źródło kwasu chlorogenowego i kofeiny. Kwas chlorogenowy przyczynia się do ograniczenia wchłaniania cukru, co prowadzi do zużywania zmagazynowanych wcześniej zapasów. W efekcie wspomaga proces redukcji tkanki tłuszczowej. Kofeina działa pobudzająco na organizm i łagodzi objawy zmęczenia. Zielona kawa wykazuje właściwości antyoksydacyjne i neutralizuje działanie wolnych rodników.

Przeciwwskazania:
- nadwrażliwość na substancje składowe produktu

Wskazania:
Preparat należy stosować w celu pobudzenia organizmu i wspomagania procesu redukcji tkanki tłuszczowej (jako uzupełnienie diety i aktywności fizycznej).

Dawkowanie:
Stosować doustnie. Zaleca się przyjmowanie dawki wynoszącej 1 kaps. x 2/24h, popijając płynem.
Załączniki
Kawa-Zielona.jpg
Kawa-Zielona.jpg (2.71 KiB) Przejrzano 1154 razy
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post