Książka jest dziełem obejmującym najbardziej aktualne normy żywienia dla ludności Polski. Jest wynikiem badań i analiz zespołu pracowników Instytutu Żywności i Żywienia, popartych najnowszymi doświadczeniami i osiągnięciami uczonych z całego świata.
Książka składa się z dwóch części. Część pierwsza jest w całości poświęcona podstawowym składnikom pokarmowym oraz witaminom, składnikom mineralnym oraz wodzie i elektrolitom. W części drugiej autorzy odnoszą się do następujących zagadnień: zastosowanie norm w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym, normy żywienia w planowaniu spożycia żywności, normy na energię, rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze oraz chorobom przewlekłym, suplementy diety, żywność genetycznie zmodyfikowana.NORMY ŻYWIENIA CZłOWIEKA Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych
NORMY ŻYWIENIA CZłOWIEKA
NORMY ŻYWIENIA CZłOWIEKA
- Załączniki
-
- normy-zywienia.jpg (8.63 KiB) Przejrzano 754 razy
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Normy żywienia człowieka. Fizjologiczne Podstawy
autor: Asystentka » 13 lis 2016, o 10:07 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 958 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
13 lis 2016, o 10:07
-
-
-
Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości
autor: Asystentka » 22 mar 2017, o 17:52 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 948 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
22 mar 2017, o 17:52
-
-
-
Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka
autor: Asystentka » 10 lis 2016, o 08:58 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 848 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
10 lis 2016, o 08:58
-