Katarzyna Bosacka – dziennikarka prasowa i telewizyjna, prywatnie od lat miłośniczka zdrowego, polskiego gotowania. Od kilku lat prowadzi kultowy program „Wiem co jem i wiem co kupuję” w stacji TVN Style. Program zdobył liczne nagrody, m.in. TeleKamerę, Brązową Łuską Pana Karpia, Kryształowe Pióro i główną nagrodę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Autorka otrzymała też Laur Ekoprzyjaźni od profesorów uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
„Program Wiem, co jem zrodził się w mojej głowie z miłości do dobrego jedzenia i z tęsknoty za nim. „Polskie jedzenie jest najlepsze na świecie” – zwykłam bowiem mawiać naszym gościom, którzy tłumnie przybywali do wynajmowanego przez nas domu pod Waszyngtonem. Lepiłam w nim pierogi i przyrządzałam chłodnik litewski dla prof. Zbigniewa Brzezińskiego, piekłam pasztet i kruche ciasto z wiśniami dla amerykańskich polityków, politologów i komentatorów, peklowałam karkówkę na grilla dla naszych amerykańskich sąsiadów. (…)Kupujmy prawdziwe jedzenie, wspierając jednocześnie uczciwych producentów. A jeśli ktoś ma dość sklepowej, przetworzonej żywności, zawsze może sięgnąć po przepisy z programu Wiem, co jem. Na pewno się nie zawiedzie.”
Katarzyna Bosacka
Czy można na co dzień jeść bez chemii?
Czy da się unikać "sklepowej" przetworzonej żywności?
Czy można jeszcze poczuć smak prawdziwego jedzenia?
Oto książka dla wszystkich, którzy lubią wiedzieć, co "wrzucają do garnka". Dla tych, którzy chcą do minimum ograniczyć konserwanty i inne dodatki, a do maksimum wykorzystać naturalne składniki odżywcze.
Kasia Bosacka proponuje 70 przepisów, które sprawdziła w swoim programie telewizyjnym.
Bez konserwantów, bez zbędnych dodatków chemicznych.
Smacznie i zdrowo.
Przepisy kuchni polskiej na dania, które Autorka serwuje swoim przyjaciołom z całego świata.
Sposoby na ograniczenie "chemii na stole".
Wskazówki, dzięki którym poczujesz ogromna różnicę smaku między daniami gotowymi a przygotowanymi w domu.
Przepisy zostały podzielone tematycznie na rozdziały, np.: ”Co tygrysy lubią najbardziej”, „Proste jak drut”, czy „Dziękuję, nie marnuję”.
Przepiękne zdjęcia gotowych potraw pomagają wybrać potrzebny przepis i wyobrazić sobie smaczny finał.
Wiem co jem. Przepisy z programu
Wiem co jem. Przepisy z programu
- Załączniki
-
- wiem-co-jem.jpg (74.64 KiB) Przejrzano 754 razy
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Antyszczepionkowy programu w TVP
autor: Asystentka » 17 lis 2016, o 18:11 » w Co ciekawego w świecie służby zdrowia - 0 Odpowiedzi
- 917 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
17 lis 2016, o 18:11
-
-
-
Szansa na rozszerzenie programu leczenia AMD?
autor: admin. med. » 10 wrz 2016, o 08:04 » w Co ciekawego w świecie służby zdrowia - 0 Odpowiedzi
- 1122 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
10 wrz 2016, o 08:04
-
-
-
Szkolenia w zakresie programu Leki 75+?
autor: admin. med. » 4 paź 2016, o 10:47 » w Smutno i śmieszne, w służbie zdrowia - 0 Odpowiedzi
- 1324 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
4 paź 2016, o 10:47
-
-
-
Zgłoszenia do regionalnego programu onkologicznego
autor: Asystentka » 25 sty 2017, o 11:23 » w Co ciekawego w świecie służby zdrowia - 0 Odpowiedzi
- 926 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
25 sty 2017, o 11:23
-
-
-
Rozporządzenie w sprawie Narodowego Programu Zdrowia
autor: admin. med. » 2 paź 2016, o 08:41 » w Co ciekawego w świecie służby zdrowia - 0 Odpowiedzi
- 817 Odsłony
-
Ostatni post autor: admin. med.
2 paź 2016, o 08:41
-