Dieta bezglutenowa w “cudowny” sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, ale może stać się prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu — a teraz także i w książce — utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten. Potem świadomie przestała jeść także mięso. I dziś wcale tego nie żałuje!
Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycją z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Oprócz sprawdzonych receptur na pyszne potrawy znajdziesz w niej informacje na temat tego, jak odnaleźć się w świecie, w którym niemal wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Zobaczysz, jak powoli, metodą prób i błędów, dochodziła do tego autorka książki. Dowiesz się, jak upiec dobry chleb, przygotować pizzę, wrapy czy ciasto czekoladowe. Odkryjesz całe spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów, doprawione szczyptą dobrego humoru i życzliwego zainteresowania problemami osób na różnych dietach. Z tą książką będzie Ci łatwiej zaakceptować własną sytuację i znaleźć w niej dobre strony. A jeśli nie musisz przejmować się glutenem, możesz po prostu poszukać tu natchnienia!
Bez glutenu. Bez wyrzeczeń
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
100 najlepszych przepisów Bez glutenu
autor: Asystentka » 14 mar 2017, o 09:39 » w Wydawnictwa medyczne - 0 Odpowiedzi
- 1197 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
14 mar 2017, o 09:39
-
-
-
Kiedy unikać glutenu
autor: Asystentka » 17 lut 2017, o 11:34 » w Co ciekawego w świecie służby zdrowia - 0 Odpowiedzi
- 1013 Odsłony
-
Ostatni post autor: Asystentka
17 lut 2017, o 11:34
-