BURAK Sok zakwaszony, źródło kwasu foliowego

Leki, wskazania, działanie, skutki uboczne, interakcje leków.Leki zalecane do leczenia.Środki spożywcze bezglutenowe
admin. med.

BURAK Sok zakwaszony, źródło kwasu foliowego

Post autor: admin. med. »

BURAK Sok zakwaszony,źródło kwasu foliowego,pobudza procesy krwiotwórcze,na wątrobę i żołądek
Burak zawiera wiele cennych pierwiastków takich jak wapń, potas, fosfor, żelazo, magnez, kobalt a także witaminy A, C, B1.

Jest również źródłem kwasu foliowego, który jest czynnikiem antyanemicznym – pobudza procesy krwiotwórcze, czyli powstawanie czerwonych krwinek – co jest szczególnie ważne dla osób poddających się chemioterapii. Z kolei betanina zawarta w buraku przyczynia się do prawidłowego działania wątroby i żołądka.

Dawkowanie:
2 x 25ml pół godziny do godziny przed posiłkiem lub opcjonalnie 50ml przed śniadaniem
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post