Tran z rekina grenlandzkiego

Leki, wskazania, działanie, skutki uboczne, interakcje leków.Leki zalecane do leczenia.Środki spożywcze bezglutenowe
admin. med.

Tran z rekina grenlandzkiego

Post autor: admin. med. »

Syrop o smaku malinowym bez posmaku ryby.

SKUTECZNOŚĆ UDOWODNIONA NAUKOWO

OLEJ Z WĄTROBY REKINA SOK Z CZARNEGO BZU WITAMINY A, C, D, E, CYNK I SELEN
Charakterystyka Alkiloglicerole obecne w mleku matek karmiących są zawarte także w oleju z wątroby rekina. Aktywują naturalne mechanizmy obronne organizmu. Pozostałe składniki zawarte w suplemencie diety "Tran z Rekina Grenlandzkiego” takie jak witamina A, C, D, cynk oraz selen pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Dodatkowo wywierają korzystny wpływ na zdrowe kości i zęby (witamina C, D), skórę i włosy (cynk) oraz paznokcie (selen), pomagają także chronić komórki przed stresem oksydacyjnym (witamina C, E).
Informacje dodatkowe Konsystencja syropu, doskonały smak i zapach malinowy - bez posmaku ryby (nie wszyscy lubią smak i konsystencje oleju rybiego).
Dzieci i dorośli bardzo chętnie powinny go spożywać.
Ekonomia stosowania: ilość tranu w 1 łyżeczce odpowiada 4 kapsułkom tranu po 250 mg - zawartość opakowania tranu w płynie to równowartość 132 kapsułek po 250 mg.
Dodatek soku z czarnego bzu, cennego i często stosowanego w okresie grypy i przeziębień.
Dodatek witamin A,C, D,E oraz cynku i selenu - mające udowodnione działanie i zaakceptowane przez EFSA (Rozporządzenie 432/2012 z 16 maja 2012) - oświadczenia zdrowotne.
Stosowanie Dzieci powyżej 2 lat do 6 lat: 1 łyżeczka dziennie (5 ml).
Dzieci powyżej 6 lat i osoby dorosłe: 2 łyżeczki dziennie (10 ml).
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są ważne.

Niewskazane dla: osób uczulonych na jakikolwiek składnik preparatu.
Kobiety w ciąży i karmiące piersią: należy skonsultować się z lekarzem.
Sposób użycia 1. Przed użyciem wstrząsnąć.
2. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
3. Po otwarciu butelki, produkt należy spożyć w ciągu 45 dni.
Osad w butelce jest procesem naturalnym.
Skład Składniki: woda, olej z rekina grenlandzkiego, cukier, aromaty, maltodekstryna (nośnik), zagęszczony sok z czarnego bzu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych (emulgator), kwas L-askorbinowy, guma ksantanowa (substancja zagęszczająca), octan-DL-alfa-tokoferylu, ekstrakt z buraka (barwnik), ekstrakt z papryki (barwnik), tlenek cynku, octan retinylu, sorbinian potasu (substancja konserwująca), selenin sodu (IV), cholekalcyferol.
Załączniki
tran-z-rekina.jpg
tran-z-rekina.jpg (8.86 KiB) Przejrzano 699 razy
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post