Strona 1 z 1

MIÓD MANUKA MGO na zdrowie, układ pokarmowy, odporność

: 12 gru 2015, o 11:11
autor: admin. med.
Miód Manuka MGO 400+ to w 100% naturalny produkt rodem z Nowej Zelandii, wytwarzany przez pszczoły żywiące się nektarem kwiatów Leptospermum scoparium. Miód Manuka MGO 400+ zawiera składnik – Methylglyoxal w dawce powyżej 400 mg/kg. PRODUKT ORYGINALNY.

Skład:
100% miód z krzewu Manuka
Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

Składniki:
Wartość odżywcza w 5 g*
Wartość energetyczna 70 kJ / 16,7 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany 4,1g
w tym cukry 4,1g
Białko znikome ilości
Sól 2,5g
Methylglyoxal >2mg
*5 g (łyżeczka)=1 porcja. W słoiku znajduje się 50 porcji.

Działanie:
Miód Manuka MGO 400+ to całkowicie NATURALNY i ORYGINALNY produkt pszczeli o wyjątkowym składzie i właściwościach. W odróżnieniu od innych dostępnych na rynku miodów, Miód Manuka jest dodatkowo bogaty w skłanik Methylglyoxal – substancję aktywną wywierającą bardzo korzystny i udowodniony wpływ na nasz organizm. W wielu doniesieniach naukowych oraz w badaniach znajdziemy informację o znamiennym wpływie miodów Manuka między innymi na: zdrowie układu pokarmowego oraz na zwiększenie naturalnej odporności organizmu. Miód Manuka MGO 400+ zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

Spożywanie Miodu Manuka MGO 400+:
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Miód idealnie nadaje się jako dodatek do dań i napojów.