Atopowe zapalenie skóry

Choroby skóry, włosów, paznokci, nowotwory (czerniak złośliwy, rumień guzowaty)
Chorób, przenoszone drogą płciową,HIV
ninatopola
Użytkownicy

Re: Atopowe zapalenie skóry

Post autor: ninatopola »

Cześć, a macie jakieś godne polecenia emolienty? Zaczyna się jesień i już powoli zaczynam się martwić o kolejne zaostrzenie azs... Próbowałam już kilku produktów, ale nie byłam do końca z nich zadowolona :cry:
rokbeti
Użytkownicy

Post autor: rokbeti »

Sprawdź te z serii Atopigo, też ostro reaguję na tą porę roku, także wiem co mówię, daj znać koniecznie czy sprawdziły się i w Twoim przypadku!
ninatopola
Użytkownicy

Post autor: ninatopola »

Dzięki za polecenie! :) właśnie kupiłam balsam emolientowy do ciała Atopigo i pierwszy raz użyłam. Czuję znaczącą różnicę, więc dobrze się zapowiada. Na razie jednak za wcześnie, by mówić o tym, czy się sprawdziło
nink
Użytkownicy

Post autor: nink »

Cześć, chciałbym porozmawiać o objawach atopowego zapalenia skóry. Jakie macie doświadczenia? U mnie to głównie swędzenie i wysypki, ale czasem są to takie suche placki. Czy to normalne, że te objawy tak mocno się zmieniają? Jak sobie z tym radzicie?
ailana
Przyjaciel
Przyjaciel

Post autor: ailana »

Witaj! Tak, objawy mogą być bardzo zmienne. Czasami nawet nie wiem, co je wywołuje. U mnie też występuje głównie swędzenie i czasem to uczucie potrafi być nie do wytrzymania. Zauważyłem, że zmiany pogody też mają wpływ, szczególnie w sezonie grzewczym. Stosowanie nawilżaczy powietrza i regularne nawilżanie skóry pomaga, ale czasem i tak muszę sięgać po maści sterydowe, gdy nie daję rady. Pomóc powinien balsam na atopowe zapalenie skóry Atopicin [mod] Ważne, żeby nie drapać, bo to tylko pogarsza sytuację.
ODPOWIEDZ