Ból kolana i barków
Re: Ból kolana i barków
czy przez nlpz mogę nie czuc bólu tego guzka przy nacisku na guzowatosci choc powinien bolec?mi kobietka powiedziała jak bylem na usg tego prawego kolana ,że to na tym lewym kolanie się zrasta czy coś w tym stylu(w okolicach tej guzowatości) - o co chodzi? ile razy dziennie stosowac procto-glivenol - dobre to w ogóle?
-
dimedicus
nawt lek jeśli się stosuje to przy nacisku powinno być odczuwalne.krzysiu pisze:czy przez nlpz mogę nie czuc bólu tego guzka przy nacisku na guzowatosci choc powinien bolec?
do czasu ustąpienia bólu 1-2 x dn a następnie tylko 1 x dn.krzysiu pisze: ile razy dziennie stosowac procto-glivenol - dobre to w ogóle?
nie wiem o czym myśli,myślałakrzysiu pisze:mi kobietka powiedziała jak bylem na usg tego prawego kolana ,że to na tym lewym kolanie się zrasta czy coś w tym stylu(w okolicach tej guzowatości) - o co chodzi?
krzysiu pisze: kobietka
że chyba skostniało już - i lekarz ortopeda w mojej miejscowości też mi mówił ,że na USG prywatnie jest mi w stanie stwierdzić dokładnie tą guzowatość itd. jest to możliwe?
2.A czy guzowatość powoduje ,że kość w tym miejscu się podwyższa jakby w sensie guzka i robi się twardsze po boku tej części kości piszczelowej i przy nacisku po bokach to właśnie pobolewa?
3.Czy w trakcie chodzenia wcale nie napinajac mięsnia może pobolewać ta guzowatośc jakby trąć się o coś?
4.Czy podczas np. podchodzenia pod krawężnik też może to pobolewać?
5.I gdy się stanie czy coś i mocniej oprze na tej nodze też może boleć?
6.Można jakoś leczyć zwyrodnienie kręgu szyjnego ?
7.na tym ostatnim zdjęciu to najbardziej widać właśnie - może to jest to skostnienie?
2.A czy guzowatość powoduje ,że kość w tym miejscu się podwyższa jakby w sensie guzka i robi się twardsze po boku tej części kości piszczelowej i przy nacisku po bokach to właśnie pobolewa?
3.Czy w trakcie chodzenia wcale nie napinajac mięsnia może pobolewać ta guzowatośc jakby trąć się o coś?
4.Czy podczas np. podchodzenia pod krawężnik też może to pobolewać?
5.I gdy się stanie czy coś i mocniej oprze na tej nodze też może boleć?
6.Można jakoś leczyć zwyrodnienie kręgu szyjnego ?
7.na tym ostatnim zdjęciu to najbardziej widać właśnie - może to jest to skostnienie?
-
dimedicus
takkrzysiu pisze:A czy guzowatość powoduje ,że kość w tym miejscu się podwyższa jakby w sensie guzka i robi się twardsze po boku tej części kości piszczelowej i przy nacisku po bokach to właśnie pobolewa?
takkrzysiu pisze:Czy w trakcie chodzenia wcale nie napinajac mięsnia może pobolewać ta guzowatośc jakby trąć się o coś?
możekrzysiu pisze:Czy podczas np. podchodzenia pod krawężnik też może to pobolewać?
możekrzysiu pisze:.I gdy się stanie czy coś i mocniej oprze na tej nodze też może boleć?
tylko zachowawczokrzysiu pisze:Można jakoś leczyć zwyrodnienie kręgu szyjnego ?
takie zdjęcie nie jest jest oceną stanu.USG powinno przybliżać rozpoznanie ale nie zawsze oddaje stan faktycznykrzysiu pisze:na tym ostatnim zdjęciu to najbardziej widać właśnie - może to jest to skostnienie?
a czy takie chwilowe bóle mięsni tej nogi to normalne,że np.leze i nagle zaboli. to nerwy? na usg juz by widac bylo ta guzowatosc? czy guzowatosc moze sie rozrosnac po skosie?bo mnie ona boli czesto przy wstawaniu ze stolka,krzesla - to normalne?
-
dimedicus
takie objawy mają prawo wystapićkrzysiu pisze:bo mnie ona boli czesto przy wstawaniu ze stolka,krzesla - to normalne?
takkrzysiu pisze:że np.leze i nagle zaboli. to nerwy?
lepsze tu jest rtg,usg jest lepsze do tkanek miękkichkrzysiu pisze:na usg juz by widac bylo ta guzowatosc?
nie ma regułykrzysiu pisze:czy guzowatosc moze sie rozrosnac po skosie?
a jak pan patrzy na zdjecia tej nogi to moze to wygladac na mięsaka?czy przy guzowatosci moze byc tez bol kolana troche wyzej niz guzowatosc?
-
dimedicus
Bardziej mi pasuje do włókniaka czy tłuszczaka ale bez oceny palpacyjnej co można powiedzieć
ale to na kości jest i raczej się nie przesuwa..tak mi się zdaje. czyli to nie rak? a czy guzowatosc moze kostniec jakby wszerz i powodowac odczuwanie jakby grubszej kosci z boku piszczeli?
-