Ucisk w brzuchu
Re: Ucisk w brzuchu
Bylem dziś u innego, wg mnie bardziej ogarniętego gastrologa.
Powiedział żeby dalej jeść Duspatalin aż ustąpią objawy. Utrzymać dietę i stopniowo wprowadzać cięższe rzeczy.
Na temat probiotykoterapii powiedział, że jest to szamaństwo, a jak już chcę probiotyki to enterol, enteromax albo VSL3. Widzę, że to głównie probiotyki na biegunkę, której nie mam. Co Pan poleca?
Czy mam po prostu odpuścić temat, bo to nic poważnego i przy diecie + lekach niedługo powinno samo przejść? Już prawie trzy tygodnie mnie trzyma, nie miałem nigdy wcześniej tak.
Powiedział żeby dalej jeść Duspatalin aż ustąpią objawy. Utrzymać dietę i stopniowo wprowadzać cięższe rzeczy.
Na temat probiotykoterapii powiedział, że jest to szamaństwo, a jak już chcę probiotyki to enterol, enteromax albo VSL3. Widzę, że to głównie probiotyki na biegunkę, której nie mam. Co Pan poleca?
Czy mam po prostu odpuścić temat, bo to nic poważnego i przy diecie + lekach niedługo powinno samo przejść? Już prawie trzy tygodnie mnie trzyma, nie miałem nigdy wcześniej tak.
-
dimedicus
Duspatalin to trochę za mało do leczenia ale to nie ja decyduję
Sanprobi IBS
Dicoflor 60
Sanprobi Super Formula
Sanprobi IBS
Dicoflor 60
Sanprobi Super Formula
A właśnie. Sam właśnie znalazłem po forach zagranicznych aby zainteresować się lactobacillus plantarum 299V oraz VSL#3
Dzwoniłem do apteki spytać o cenę, dowiedziałem się, że VSL#3 zawiera w sobie lactobacillus plantarum 299V. Nie mogę takiej informacji dokładnej znaleźć w internecie.
Myślałem nad połączeniem tych dwóch probiotyków biorąc jeden rano, drugi wieczorem. Jeden znalazłem to co Pan poleca - Sanprobi IBS.
Dicoflor 60 ma Lactobacillus rhamnosus GG, po nazwie wnioskuję, że różni się od lactobacillus plantarum 299V
Co prócz Duspatalinu jeszcze powinno być mi dane?
Jak mądrze wybrać i połączyć probiotyki?
___
Edit: dwie znajome twierdzą, że męczenie w brzuchu + ból łopatki mogą świadczyć o problemach z trzustką?
Dzwoniłem do apteki spytać o cenę, dowiedziałem się, że VSL#3 zawiera w sobie lactobacillus plantarum 299V. Nie mogę takiej informacji dokładnej znaleźć w internecie.
Myślałem nad połączeniem tych dwóch probiotyków biorąc jeden rano, drugi wieczorem. Jeden znalazłem to co Pan poleca - Sanprobi IBS.
Dicoflor 60 ma Lactobacillus rhamnosus GG, po nazwie wnioskuję, że różni się od lactobacillus plantarum 299V
Co prócz Duspatalinu jeszcze powinno być mi dane?
Jak mądrze wybrać i połączyć probiotyki?
___
Edit: dwie znajome twierdzą, że męczenie w brzuchu + ból łopatki mogą świadczyć o problemach z trzustką?
-
dimedicus
nie zajmujemy się leczeniem przez internet a takich leków jest wiele i trzeba dokładnie wiedzieć jakie wdrożyćLaugh pisze:Co prócz Duspatalinu jeszcze powinno być mi dane?
Z takich leków stosowanych są:
Debutir
Iberogast
Mentowal
Anesteloc Max (Pantoprazolum)
Bioprazol Bio
Controloc Control
Ortanol Max - Omeprazolum
Piastprazol
Polprazol acidcontrol
Renazol
zwykle stosuje się raz dziennie i to wystarcza do tego można stosować jogurty,istotne ile zawiera bakterii i rodzajów bakterii,jest probiotyków wiele i różne są stosowaniaLaugh pisze:Jak mądrze wybrać i połączyć probiotyki?
Zawsze można wykonać badanie krwi i w kierunku trzustki
Miałem controloc control, ale lekarz stwierdził, ze nie ma potrzeby.
Poproszę lekarza aby dał mi skierowanie na krew pod trzustkę, krew utajnioną, cukier, być może RTG? Może trzeba połączyć fakty bólu w brzuchu + bólu łopatki promieniującej do serca (bądź na odwrót). Także zrobię badanie pod kątem Helicobacter.
Probiotyk kupiłem Sanprobi Super Formula
Tak na marginesie - kiepsko, że trzeba się samemu o wszystko upraszać ... Dobrze, że mamy ten internet i pomoc po godzinach pracy
(Nie dziękowałem jeszcze)
Poproszę lekarza aby dał mi skierowanie na krew pod trzustkę, krew utajnioną, cukier, być może RTG? Może trzeba połączyć fakty bólu w brzuchu + bólu łopatki promieniującej do serca (bądź na odwrót). Także zrobię badanie pod kątem Helicobacter.
Probiotyk kupiłem Sanprobi Super Formula
Tak na marginesie - kiepsko, że trzeba się samemu o wszystko upraszać ... Dobrze, że mamy ten internet i pomoc po godzinach pracy
-
dimedicus
nie jest konieczne, ale dzięki.Laugh pisze:Nie dziękowałem jeszcze
bardziej bóle kręgosłupa lędźwiowego i krzyżowego ale okolic serca teżLaugh pisze:Może trzeba połączyć fakty bólu w brzuchu + bólu łopatki promieniującej do serca (bądź na odwrót)
Helicobacter wyszlo w kupsku. W czwartek czeka mnie gastroskopia
Lekarz nie byl do konca zdania czy bedzie mi potrzeba abym zajadal sie dwoma antybiotykami
Lekarz nie byl do konca zdania czy bedzie mi potrzeba abym zajadal sie dwoma antybiotykami
-
dimedicus
Nie zawsze jest konieczność stosowania antybiotyków czasem wystarcza dieta i stosowanie blokerów pompy protonowej.
no coz, obecne objawy:
uczucie przejedzenia
mniejsze uciski z lewej strony, jakby sie cos tam blokowalo, z prawej tez slabsze
raczej zaparcia - kupa glownie w ksztalcie bobkow kroliczych
dwie afty na raz mi sie w buzi zrobily
bol lopatki promieniujacy do serca
nie wiem czy to przypadki czy sie uzbiera w calosc
Edit
Dzis pierwszy raz mialem krew na papierze toaletowym po oddaniu drugiego stolca
uczucie przejedzenia
mniejsze uciski z lewej strony, jakby sie cos tam blokowalo, z prawej tez slabsze
raczej zaparcia - kupa glownie w ksztalcie bobkow kroliczych
dwie afty na raz mi sie w buzi zrobily
bol lopatki promieniujacy do serca
nie wiem czy to przypadki czy sie uzbiera w calosc
Edit
Dzis pierwszy raz mialem krew na papierze toaletowym po oddaniu drugiego stolca
-