Ból kolana i barków

Choroby reumatyczne, zwyrodnienia układu kostno-stawowego, stany zapalnymi tkanki łącznej, rozpoznanie, leczenie oraz zapobieganie.
krzysiu
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

Re: Ból kolana i barków

Post autor: krzysiu »

jutro albo na dniach będe miał usg - a wracając skąd ta pewnosc ze to nie jakiś nowotwór kości? dla mnie lepiej,ale chciałbym wiedzieć. Co do guzka - tak on podobno jest u każdego tylko u mnie zgrubł trochę
dimedicus

Post autor: dimedicus »

porozmawiamy jak będą wyniki
krzysiu
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

byłem u lekarza - mówi że jest opuchlizna,że tego tak szybko się nie leczy. Nie zrobił mi USG,kazał mi przyjść za miesiąc a teraz przepisał Diclofenac i jakiś antybiotyk Clindamycin i potem mam się zgłosić i on porobi wszelkie badania. Na guzek pod kolanem - powiedział ze to moze byc przeciazeniowe i tego nie da się leczyć .. mówiąc mu o bólu barku uznał że to może być zapalenie wielostawowe. Jednak chce jechac do jakiegoś innego ortopedy do Konina ,zeby potwierdził diagnoze - warto tak zrobić?
dimedicus

krzysiu pisze:Jednak chce jechac do jakiegoś innego ortopedy do Konina ,zeby potwierdził diagnoze - warto tak zrobić?
wolna wola, ale zapytam po co?
Sądzę,że antybiotyk i dodatkowe zalecenia niefarmakologiczne(oszczędzanie zmian,zabiegi fizjoterapii) powinny rozwiązać problem.Na razie wskazane zastosować się do zaleceń
krzysiu
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

no wlasnie najgorzej ze nie dal zadnych zabiegów.. czy te podane leki mozna brac z Metypredem? jak rozlozyc te leki w czasie,bo nie wiem kiedy brac leki osłonowe?
dimedicus

Interakcje pomiędzy lekami Metypred i Diclofenac GSK
Zależy jak jest zalecone np Metypred stosuje się 1xdn jako podrzymujące(zawsze rano) albo 2-3 xdn
Diclofenac GSK 2 -3 x dn
moze być różnica czasowa 1 godz między lekami
antybiotyk wiadomo 2 x dn o porze jaką się ustali samemu
krzysiu
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

ja mam metypred rano tak po 8( tylko ze juz przechodze na branie go co 2 dni) potem o 9 30 antybiotyk i diclofenac a o 12 bactilac - tak moze byc? a o co chodzilo z tym osczedzaniem zmian?
dimedicus

Można tak stosować leki.
Proszę nie nadwyrężać kolan oraz tego barku
krzysiu
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

czyli nie cwiczyc go w ogole? bo mi kazano tylko w lezeniu przyciagac noge i odpychac zeby noga sie nie zastała.Ja biore jednak biofenac a nie diclofenac. Po wieczornym braniu leków w odstępie godziny,półtorej warto znów wziąć Osłonówkę?
dimedicus

Oszczędzanie nie oznacza braku ćwiczeń.Tu chodzi o bardziej cięższe obciążenia
krzysiu pisze:półtorej warto znów wziąć Osłonówkę?
tzn jaki.
probiotyki stosujemy 3-4 godziny przed antybiotykiem albo 3-4 godz po antybiotyku.
Przciwgrzybicze 1-2 x dn.
ODPOWIEDZ