Ból kolana i barków

Choroby reumatyczne, zwyrodnienia układu kostno-stawowego, stany zapalnymi tkanki łącznej, rozpoznanie, leczenie oraz zapobieganie.
krzysiu
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

Re: Ból kolana i barków

Post autor: krzysiu »

bactilac - po porannych tabletkach biore 2h30min antybiotyk czyli koło 12 ,a wieczorem gdy tabletki biore o 21 30 to bactilac biore o 23. Co do cwiczen - nie wiem jakie robic na tą noge - tylko to przyciaganie nogi,jeszcze mam taka rurke(roller) na ktorej siedzac na brzegu łóżka rozciagam podudzie jakbx i to tyle
dimedicus

Post autor: dimedicus »

Proszę napisać odnośnie ćwiczeń w dziale rehabilitacji,tam jest specjalista fizjoterapii
krzysiu
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

Mam pytanko jeszcze jedno czy w takim stanie zapalnym ból w kolanie może się pojawiać po wstaniu,gdzieś z boku i niżej kolana albo może powodować jakieś kłucia ? Bo często przez nie kulałem.kulam w trakcie choroby - i jeszcze jedno czy w obszarach właśnie bliżej kości udowej ,piszczelowej mięśnie,ścięgna,kości mogą być tkliwe na dotyk ,na zgięcia?
dimedicus

Może być powiązane.
krzysiu
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

Bo czasem sie zdarza właśnie ,że mnie tak kłuje mocno czy jak ide czy wstaje jakby pod kolanem z boku , czasem jest ból nawet na bocznym piszczelu czy też z na kości udowej ale bliżej kolana i nie wiem właśnie czy to bolą kości czy mięśnie. Czy mimo leków przeciwbólowych mogą boleć stawy czy tam jakieś elementy kolana,nogi?
dimedicus

krzysiu pisze: Czy mimo leków przeciwbólowych mogą boleć stawy czy tam jakieś elementy kolana,nogi?
oczywiście mogą ale bez badań nie można ocenić
krzysiu
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

Jeszcze jedno czy jakieś stany zapalne stawów,wielostawowe mogą spowodować zwiększoną ilość żył na ciele ( w sensie ,że są bardziej widoczne) - choć nie jestem pewien czy nie było ich prędzej.
Czy przez to cholerstwo co mam z nogą mogą iść bóle przez złe nawyki chodzenia itd. do bioder i dolnej cześci pleców ? Już nie wiem co o tym myśleć , moze to ZZSK ..
Mi chodziło o tego raka w kolanie w tym sensie ,że on czasem może powodować nagłe utykanie i ,że ileś tam procent jest ,że jest maska zapalna w kolanie niby a on tam się rozwija - i tego się bałem/boję?
krzysiu
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

Mam pytanko - czy w ITBS albo PFPS takie skróty chorób jakby - występuje wysięk , stan zapalny,utykanie ? Bo poczytałem trochę o tym i jest to trochę podobne do moich bólów wokół kolana
dimedicus

krzysiu pisze:czy w ITBS albo PFPS
mogą ale to nie oznacza,że to są te jednostki chorobowe.
krzysiu
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

rozumiem - myśle nad tym wszystkim dopoki nie mam tego usg , niby lepiej jest na przeciwbolowych ale i tak czasem boli mniej,lżej - tak może być ,ze przeciwbolowe nie usmierzaja calkowicie bólu? bo w raku jak się domyślam żadne środki nie pomagają nieprawdaż?
ODPOWIEDZ