Ciągłe uczucie oddawania moczu

Choroby układu moczowo-płciowego, zaburzenia i potrzeby seksualne.
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: Ciągłe uczucie oddawania moczu

Post autor: mamdosc »

Właśnie wróciłem od lekarza ogólnego.. Bo z moczem mnie tak popuściło, że spędziłem w łazience 30min na ciągłym kropelkowaniu z bólem i pieczeniem i mogłem tam spędzić jeszcze kilka ładnych minut/h bo mocz ciągle napływał w innym wypadku mnie od razu bolało. Poszedłem do lekarza, który przepisał mi cipromax ale dopiero jutro żeby wziąć i zrobić badanie moczu i nic więcej. A mocz miałem z białą bardzo lepką wydzieliną, bardzo się kleiła. Skórka i ujście czerwone. Może to od tego mnie to nadbrzusze też tak bolało bo teraz trochę ustało. Dodatkowo słabo się czuję, ale dziś spałem tylko 4h a wczoraj około 6. + Mam bardzo niskie ciśnienie. Jutro mam wrócić z wynikami moczu.
dimedicus

Post autor: dimedicus »

mamdosc pisze:Znajomy wystraszył mnie że to może być skręt kiszek..
Bez przesady,zaraz skręt..
To że wyniki krwi są dobre jeszcze nie oznacza że nie ma innych przyczyn
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

A co Pan sądzi o przepisanym mi antybiotyku i objawach moczu ponownie?
Dodatkowo jeszcze mam chyba nawrót z zatokami, cały dzień w gardle zielone gluty gęste już mnie całe gardło boli znowu.. Wszystko naraz się skumulowało
dimedicus

mamdosc pisze: sądzi o przepisanym mi antybiotyku
jest stosowany w tym celu.
Jeśli chodzi o zatoki może wskazywać na infekcję.Może antybiotyk i tu pomoże
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Muszę czekać na dojazd do lekarza/szpitala bo to zatwardzenie chyba już przechodzi swoje granice. Znów pojawił się incydent z sikaniem z białą klejącą wydzieliną, spędziłem w łazience ok 40 min i mogłem to robić dalej. W trakcie pojawiło się mocna chęć oddania stolca ale całe moje parcie skupiało się na moczu i w sumie nie oddałem stolca w ogóle tylko sam mocz. Przez to mam bardzo wzdęte nadbrzusze, czuję jakby mnie rozsadzało od środka i teraz nudności.
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

A pani doktor stwierdziła, że to drożdżyca, że ta zielona wydzielina i biały ,,klej" w moczu to od tego. O zaparciach nic nie wspomniała a to mnie wykańcza ze wzdętym brzuchem. W USG jamy brzusznej - nic, w badaniach moczu - wszystko dobrze. Czyli rzeczywiście ta zielona wydzielina w gardle spływająca na prawdę bardzo grubymi warstwami, przez co mam ogromny ból gardła, ta niemożność oddania stolca i to sikanie na raty tzn. trochę normalnym ciurkiem a reszta kropelkowanie lub w ogóle może być od drożdżycy? Powiedziała żeby zastosować dietę i nie brać tego antybiotyku tylko fluconazol. Oraz pytanie czy na tę zaparcia mogę wypić red senes tea czy w niczym to nie zaszkodzi?
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Póki co na zaparcia próbowałem marchwi z jabłkiem od kilku dni, wody przegotowanej z cytryną i mydła w tyłek. Nic. Czuję, że stolec tam jest ale nie mogę go wypchnąć. Przez cały dzięń zjadłem dziś kanapkę i kotleta z piersi :( I ogólnie mam temp. 37 stopni
dimedicus

Można zrobić lewatywę,można zakupić syrop,tabletki na przeczyszczenie,dziś wprowadzono w dziale Leki bez recepty (OTC) oraz na receptę (RX) Interakcje, wskazania, kilka wskazań na takie stany.
mamdosc pisze:czy na tę zaparcia mogę wypić red senes tea czy w niczym to nie zaszkodzi?
nie powinno się stosować ze wzg na niemożność ustalenia przyczyny objawów
Bardzo wątpię aby to była kandydoza,to że w badaniach nic nie wyszło nie oznacza że nie ma infekcji bakteryjnej,wskazane było wykonać posiew moczu.W razie problemów proszę zgłosić się na SOR
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Gorączka minęła, a senes wypiłem bo pytałem koleżankę pielęgniarkę i panią w aptece, powiedziały że można wziąć to spróbować. Kiedyś teoretycznie leczyłem się na kandydozę a teraz faktycznie trochę się zaniedbałem. Najbardziej w tym wszystkim przeszkadza niemożność oddania stolca bo przez to mam te bóle nadbrzusza (przynajmniej takie mam wrazenie). Jutro oczywiście wracam do lekarza który zlecił mi badanie moczu z wynikami.
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Po senes trochę puściło, niewiele ale jednak trochę stolca zrobiłem, dostałem jeszcze w aptece moxalole do wypróbowania.
ODPOWIEDZ