Ciągłe uczucie oddawania moczu
Re: Ciągłe uczucie oddawania moczu
Właśnie wróciłem od lekarza ogólnego.. Bo z moczem mnie tak popuściło, że spędziłem w łazience 30min na ciągłym kropelkowaniu z bólem i pieczeniem i mogłem tam spędzić jeszcze kilka ładnych minut/h bo mocz ciągle napływał w innym wypadku mnie od razu bolało. Poszedłem do lekarza, który przepisał mi cipromax ale dopiero jutro żeby wziąć i zrobić badanie moczu i nic więcej. A mocz miałem z białą bardzo lepką wydzieliną, bardzo się kleiła. Skórka i ujście czerwone. Może to od tego mnie to nadbrzusze też tak bolało bo teraz trochę ustało. Dodatkowo słabo się czuję, ale dziś spałem tylko 4h a wczoraj około 6. + Mam bardzo niskie ciśnienie. Jutro mam wrócić z wynikami moczu.
-
dimedicus
Bez przesady,zaraz skręt..mamdosc pisze:Znajomy wystraszył mnie że to może być skręt kiszek..
To że wyniki krwi są dobre jeszcze nie oznacza że nie ma innych przyczyn
A co Pan sądzi o przepisanym mi antybiotyku i objawach moczu ponownie?
Dodatkowo jeszcze mam chyba nawrót z zatokami, cały dzień w gardle zielone gluty gęste już mnie całe gardło boli znowu.. Wszystko naraz się skumulowało
Dodatkowo jeszcze mam chyba nawrót z zatokami, cały dzień w gardle zielone gluty gęste już mnie całe gardło boli znowu.. Wszystko naraz się skumulowało
-
dimedicus
jest stosowany w tym celu.mamdosc pisze: sądzi o przepisanym mi antybiotyku
Jeśli chodzi o zatoki może wskazywać na infekcję.Może antybiotyk i tu pomoże
Muszę czekać na dojazd do lekarza/szpitala bo to zatwardzenie chyba już przechodzi swoje granice. Znów pojawił się incydent z sikaniem z białą klejącą wydzieliną, spędziłem w łazience ok 40 min i mogłem to robić dalej. W trakcie pojawiło się mocna chęć oddania stolca ale całe moje parcie skupiało się na moczu i w sumie nie oddałem stolca w ogóle tylko sam mocz. Przez to mam bardzo wzdęte nadbrzusze, czuję jakby mnie rozsadzało od środka i teraz nudności.
A pani doktor stwierdziła, że to drożdżyca, że ta zielona wydzielina i biały ,,klej" w moczu to od tego. O zaparciach nic nie wspomniała a to mnie wykańcza ze wzdętym brzuchem. W USG jamy brzusznej - nic, w badaniach moczu - wszystko dobrze. Czyli rzeczywiście ta zielona wydzielina w gardle spływająca na prawdę bardzo grubymi warstwami, przez co mam ogromny ból gardła, ta niemożność oddania stolca i to sikanie na raty tzn. trochę normalnym ciurkiem a reszta kropelkowanie lub w ogóle może być od drożdżycy? Powiedziała żeby zastosować dietę i nie brać tego antybiotyku tylko fluconazol. Oraz pytanie czy na tę zaparcia mogę wypić red senes tea czy w niczym to nie zaszkodzi?
Póki co na zaparcia próbowałem marchwi z jabłkiem od kilku dni, wody przegotowanej z cytryną i mydła w tyłek. Nic. Czuję, że stolec tam jest ale nie mogę go wypchnąć. Przez cały dzięń zjadłem dziś kanapkę i kotleta z piersi
I ogólnie mam temp. 37 stopni
-
dimedicus
Można zrobić lewatywę,można zakupić syrop,tabletki na przeczyszczenie,dziś wprowadzono w dziale Leki bez recepty (OTC) oraz na receptę (RX) Interakcje, wskazania, kilka wskazań na takie stany.
Bardzo wątpię aby to była kandydoza,to że w badaniach nic nie wyszło nie oznacza że nie ma infekcji bakteryjnej,wskazane było wykonać posiew moczu.W razie problemów proszę zgłosić się na SOR
nie powinno się stosować ze wzg na niemożność ustalenia przyczyny objawówmamdosc pisze:czy na tę zaparcia mogę wypić red senes tea czy w niczym to nie zaszkodzi?
Bardzo wątpię aby to była kandydoza,to że w badaniach nic nie wyszło nie oznacza że nie ma infekcji bakteryjnej,wskazane było wykonać posiew moczu.W razie problemów proszę zgłosić się na SOR
Gorączka minęła, a senes wypiłem bo pytałem koleżankę pielęgniarkę i panią w aptece, powiedziały że można wziąć to spróbować. Kiedyś teoretycznie leczyłem się na kandydozę a teraz faktycznie trochę się zaniedbałem. Najbardziej w tym wszystkim przeszkadza niemożność oddania stolca bo przez to mam te bóle nadbrzusza (przynajmniej takie mam wrazenie). Jutro oczywiście wracam do lekarza który zlecił mi badanie moczu z wynikami.
Po senes trochę puściło, niewiele ale jednak trochę stolca zrobiłem, dostałem jeszcze w aptece moxalole do wypróbowania.
-