Ciągłe uczucie oddawania moczu

Choroby układu moczowo-płciowego, zaburzenia i potrzeby seksualne.
dimedicus

Re: Ciągłe uczucie oddawania moczu

Post autor: dimedicus »

Jak będą wyniki proszę przedstawić
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Post autor: mamdosc »

Ogólnie byłem 3 razy w łazience, 3 razy trochę stolca wyszło, ale nadal mam ból w nadbrzuszu i przelewanie i średnio oddaję mocz. Zastanawiam się nad lewatywą. Mało jem. Czy to może być niedrożność jelit?
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Wziąłem 2 moxalole i byłem jeszcze raz w łazience oddać niewiele stolca ale jednak zawsze cos. Czuje się ogólnie lepiej, nawet obiad zjadlem normalnie. Teraz odczuwalem przez kilka minut silne przelewanie, burczenie etc na całej szerokości brzucha pod pępkiem ale nie udało mi się nic zrobić
dimedicus

mamdosc pisze:Zastanawiam się nad lewatywą.
na pewno nie zaszkodzi.Można kupić w aptece gotowe wlewki, Enema.
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Ogólnie czułem się dziś lepiej, chyba po tych ziołach, bo po przebudzeniu byłem w łazience 3x i trochę udało mi się wycisnąć. Potem natomiast wypiłem 4 saszetki moxalole i nie wiele to pomogło. Byłem jeszcze 2 razy w łazience bez skutku. Po prostu nie mam mocy tak jakby żeby to wypchnąć, mimo, że jest przy samym ujściu. Te małe stolce które udało mi się dziś oddać były w postaci raczej płynnej. Ból żołądka prawie całkowicie ustał, wzdęcie, przelewanie etc przeniosło się w dolną cześć brzucha, a czasem również w odbycie. Gazy raczej były, nie zawsze ale były. W tej sytuacji nie wiem - czy mogę jeść, czy nie. Dzisiaj tylko chleb żytni z masłem 2 kromeczki rano i pod wieczór i lekki obiad. Mojego lekarza prowadzącego który zlecił badania dziś nie było, więc muszę czekać do jutra, chociaż on akurat zbagatelizował moje objawy co do zaparć, a w tym momencie chodzi mi nawet o to bardziej, bo mocz schodzi w miarę normalnie teraz. Co nie zmienia faktu, że jednak nie mam naturalnego parcia na mocz i gdy sikam to przez pewien czas ciurkiem a potem już tylko kropelki albo nic. W końcu ten antybiotyk wziąłem wczoraj tylko raz i zacząłem brać fluconazole i przestała mi trochę płynąć wydzielina do gardła.
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

To moxalole nic nie pomogło, za żadne skarby nie mogę wypchnąć tego co mam w sobie. Z sikaniem jest tak, że teoretycznie oddaje mocz, ale na początku normalnym ciurkiem a potem już tylko kropelki albo nic i po przebudzeniu miałem sklejoną skórkę.
dimedicus

Moxalole należy stosować 8 saszetek przy takich twardych stolcach.Radzę zrobić lewatywę.Zbity stolec(kamienie kałowe) może utrudniać oddawanie moczu
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Trochę udało mi się jeszcze wydalić, praktycznie samej wody ale ból na pewno jest mniejszy niż był. Pani w aptece poleciła mi również do kupienia błonnix vital co uczyniłem i jutro na czczo jeszcze to wezmę. Niby czuję się lepiej, zobaczymy. Jedyne co pozostało nieprzyjemne to uczucie niepełnego wypróżnienia i jednak problem z wypchnięciem tego i przelewania ale mam nadzieję, że będzie ok
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Ale ogólnie co może być przyczyną tych dolegliwości? Po prostu zwykłe zaparcie/zatwardzenie czy coś poważniejszego jak niedrożność jelit?
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

W sumie jedyne co się zmieniło to to, że jak już robię kupę to wodnistą. Dalej nie mogę wypchnąć tego co tam siedzi. Jedynie samą wodę i to też niewiele. I te przelewania... Dziś od 9 byłem 3 razy już robić samą wodę.
ODPOWIEDZ