Ból kolana i barków
Re: Ból kolana i barków
no nie wiem - na początku choroby miałem problemy ze wstawaniem przez bolesność,także z obracaniem się w nocy.Wiadomo,że leki to zniwelują. Lecz są jakieś lekkie bóle przy odwodzeniu ręki,podnoszeniu jej do góry z wyprostem,czasęm lędźwie (bardziej kłucie)ze strony chorej nogi, czasem też bóle szyi - czyli bóle przy odwracaniu głowy. Pośladki mnie bolały'tylko z miesiąc i od tamtej pory zero. Zostały barki,kolano,czasem te lędzwie,gora plecow ale to takie spiecia pod łopatkami czasem. Jak bylem bez tabletek to jakbyl gorszy dzien to ciezko bylo sie zgiac na luzie. Koniec
-
dimedicus
Przyczyny są neurologiczne i to lekarz na miejscu musi wprowadzić odpowiednie leczenie.
ale tak nagle to mogłoby nastąpić? ortopeda-sportowy da radę? czyli co to może być dokładnie?
-
dimedicus
Aby oceniać czy to ZZSK trzeba wiedzieć czy występują problemy związane jak np zmiany gastrologiczne,okulistyczne,kardiologiczne,urologiczne,neurologiczne itd
Objawów samego bólu to nie wszystko,nie można objawów podawany wiązać z samym tylko ZZSK
Objawów samego bólu to nie wszystko,nie można objawów podawany wiązać z samym tylko ZZSK
to zanim by mi to ocenili to pewnie z pół roku minie. a czy nie wiem cos z'rotarami barków mogłoby powodować osłabienie mięśniowe ramion,problemy ze spaniem na barkach,dziwne problemw z odwodzeniem ręki? bo szyja to moglaby byc zwiazana z dlugim siedzeniem przed kompem? to jakie badania trzeba by wykonać? w jakich chorobach moze wystepowac tez sztywnosc czy tez oslabienie miesniowe ?
Byłem u lekarza ale nie zrobił mi usg , znowu tylko wszystko na macanko - a jak się pytałem o bóle po zewnetrznej stronie nogi to mówił,że to mogą być pozostałości po zapaleniu albo w środku jakieś zrosty są .. i nie wiem czy iść do innego ortopedy któy ma dostęp do USG itd. bo gdyby to było tylko kolano to tam lipa ale ostatnio mam problemy czasami/częściej z jakby ciągnięciem lewej strony szyi , czasem jakby sztywność szyi a też jakby takie kłucia czy coś w potylicy głowy i mi się to skojarzyło od razu z zwyrodnieniem odcinka szyjnego kręgosłupa , wiadomo barki też bolą - czasem jak leżę na jednej ręce i ona jest zgięta ( najczęściej lewa) to jak ją rozprostowuje to boli - czasem/częściej jest też takie osłabienie gdy mam rękę wyciągnąć wyżej czy niżej - i takie jakby ograniczenia pleców - dlatego tak własnie pytałem o to ZZSK .. a i jeszcze jedno - czy w Fibromialgii są też takie objawy i czy tam występuje stan podgorączkowy?
-
dimedicus
[Link] Fibromialgia
Proszę zapoznać się z tematem post13586.html?hilit=Fibromialgia#p13586
Radzę udać się do neurologa co już zalecałem.
Bez badań to można rozważać tylko różne jednostki chorobowe dające takie odczucia
Radzę udać się do neurologa co już zalecałem.
Bez badań to można rozważać tylko różne jednostki chorobowe dające takie odczucia
-