Ciągłe uczucie oddawania moczu

Choroby układu moczowo-płciowego, zaburzenia i potrzeby seksualne.
dimedicus

Re: Ciągłe uczucie oddawania moczu

Post autor: dimedicus »

Usg nic nie wykazało,czyli nie ma zalegania stolca,chyba że radiolog nie widział,może nie ma tam mas kałowych a tylko gazy,co może wskazywać na zaburzenia gastryczne co powoduje że występuje wodnisty stolec.Powinno się to dokładniej sprawdzić,może wykonać kolonoskopie.Jaki lekarz prowadzi leczenie?
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Post autor: mamdosc »

Ten lekarz ma wiele specjalności, ale jedyne co powiedział to że drożdżyca. Może po prostu ten stolec jest po tych wszystkich moxalole, senes, wody z cytryną itp itp. Dużo błonnika od kilku dni jem. I lekkostrawną dietę. Dzisiaj chyba 6 razy udaje mi się coraz więcej i więcej z siebie wydalić.
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Ból ogólnie czasem się pojawia, aktualnie jedyne co biorę to fluconazole. Ogólnie chodzę późno spać zawsze, to pewnie też ma wplyw na to wzsystko
dimedicus

mamdosc pisze:Ten lekarz ma wiele specjalności,
Nie znam lekarzy o wielu specjalizacjach, co najwyżej 2-3
proszę dużo pić(2,5L) dobre są kompoty z suszonych śliwek,winogrona,czereśnie(powodują rozluźnienie stolca)
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Kazał mi zrobić badania na żelazo i witaminę D3, zrobię je po niedzieli. Cały czas czuję się słabo, zmęczony. Z drugiej strony skórka od penisa sklejona chociaż niby z moczem lepiej. Stolca nadal nie mogę wypchnąć chociaż czuję go przy ujściu.
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Ogólnie dziś przez cały dzień raz udało mi się wypchać odrobinę już stałego stolca, ale niestety tylko odrobinę ołówkowatego. Reszta cały czas siedzi tak jakby w odbycie, ale bólu nie ma już prawię w ogóle, przelewań w sumie też mniej. 2 dni temu po zjedzeniu botwinki na obiad ta woda była czerwona z ziarnami z chleba żytniego, wczoraj kał już normalnego brązowego koloru nadal z ziarnami i dziś też ziarenko się znalazło w środku.
dimedicus

mamdosc pisze: skórka od penisa sklejona
proszę zsuwać napletek i smarować maścią Alantan Plus(zapobiegnie sklejaniu) oczywiście po umyciu.Proszę zastosować lewatywę albo zakupić Bisacodyl na noc 2 tabl.
Objawy wskazują na typowe problemy gastryczne.proszę pamiętać o diecie
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Wypiłem jeszcze wczoraj wieczorem raz senes bo jutro mam wyjazd i dzisiaj rano bardzo dużo stolca ze mnie już wyszło na całe szczęście + nie był wodnisty. Dietę stosuję od kilku dni właśnie i tego póki co się trzymam.
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Ogólnie też jest na zmianę, teraz np znów mnie boli nad pępkiem i w ogóle mi się nie przelewa ani nie mam gazów.
mamdosc
Przyjaciel
Przyjaciel

Wczoraj stolca 0, wieczorem wypiłem senes i dziś do południa 2razy i raz po południu. Teraz znów już nie mogę wypchnąć :|
ODPOWIEDZ