Ból kolana i barków
-
dimedicus
Re: Ból kolana i barków
To może być od kręgosłupa ale też z przyczyn gastrycznych.Bywają też inne przyczyny ale to wszystko dylko rozważanie,bez badań nie ma co się zastanawiać
a czy w raku trzustki zawsze sa zmiany w morfologi obwodowej?ale czy w problemach kregosłupa byloby odczuwanie jakby pelnosci,dyskomfortu z lewej strony - czy'jest to niemozliwe? chcialem zrobic heliobacter ale moja przychodnia nie ma tego w usługach
-
dimedicus
niekrzysiu pisze:a czy w raku trzustki zawsze sa zmiany w morfologi obwodowej?
takkrzysiu pisze:le czy w problemach kregosłupa byloby odczuwanie jakby pelnosci,dyskomfortu z lewej strony - czy'jest to niemozliwe?
poszukać innej albo kupic tester w aptece do samodzielnego wykonania(ceny są różne)krzysiu pisze:chcialem zrobic heliobacter ale moja przychodnia nie ma tego w usługach
A ja można wykryć problemy z trzustką w badaniu - usg czy coś więcej by trzeba było? mam nowe wyniki badań - CRP spadło do 32,29 ,OB spadło do 42. tylko P-LCR wzroslo do 46,9 a norma do 43 - od czego to P-LCR zalezy?
-
dimedicus
Podwyższony wskaźnik P-LCR ( określa udział procentowy dużych komórek płytkowych w surowicy ).krzysiu pisze: P-LCR
Wynik podwyższony może świadczyć o patologii układu krwiotwórczego
Usg oraz enzymy trzustkowe z krwi (amylaza, lipaza oraz elastaza)krzysiu pisze:A ja można wykryć problemy z trzustką w badaniu - usg czy coś więcej by trzeba było?
lekarz na moje gadanie o czyms w lewej czesci brzucha mowil zebym nie wymyslal i ze to pewnie od lekow.. czyli zwykle badanie tych parametrow daloby objaw co jest w trzustce.
A czy jest sie czym martwić jak od 1 badania krwi do tego z przed wczoraj płytki krwi mi spadły z 280 na 209?
A czy jest sie czym martwić jak od 1 badania krwi do tego z przed wczoraj płytki krwi mi spadły z 280 na 209?
-
dimedicus
na dziś nie, ale jeśli będą nadal spadać to już trzeba sprawdzić dlaczego.krzysiu pisze:A czy jest sie czym martwić jak od 1 badania krwi do tego z przed wczoraj płytki krwi mi spadły z 280 na 209?
takkrzysiu pisze: czyli zwykle badanie tych parametrow daloby objaw co jest w trzustce.
mama mi mówiła że jak byłem mały to miałem anemię małą. a może to być od leków taki zjazd plytek?
Kiedy można się martwić w sprawie tych płytek - jak będą poniżej normy?
czy to normalne ,że OB w styczniu było 45, w lutym 55 a w czerwcu 42? czemu tak mało spada?
a czasami bóle pleców moglyby'być od tego ze ostatnie 5miesiecy to tak słabo z wychodzeniem z domu i raczej lezenie i siedzenie?
Kiedy można się martwić w sprawie tych płytek - jak będą poniżej normy?
czy to normalne ,że OB w styczniu było 45, w lutym 55 a w czerwcu 42? czemu tak mało spada?
a czasami bóle pleców moglyby'być od tego ze ostatnie 5miesiecy to tak słabo z wychodzeniem z domu i raczej lezenie i siedzenie?
-
dimedicus
Jest stan zapalny więc nie spada,czasem są osoby które mają stale OB podwyższone i to normalne.
Taki ból od leżenia z czasem przechodzi
wartość PLT poniżej 10000/ul jest już niebezpieczne dla zdrowia
Taki ból od leżenia z czasem przechodzi
wartość PLT poniżej 10000/ul jest już niebezpieczne dla zdrowia
Kupiłem biohespan max - będzie dobry na te możliwe hemoroidy?
Czyli jeżeli tyle czasu raczej leże,rzadziej wychodzę to może być właśnie tam ból pleców taki czasowy ? Czy ten ból taki czasami pleców może być spowodowany tym problemem z kolanem i on powoduje ,że plecy nie mogą się jakby prostować bo skupiają sie na utrzymaniu w miarę tego kolana?
A czy ten spadek płytek krwi może być spowodowany kilkomiesięcznym braniem NLPZ?
Czyli jeżeli tyle czasu raczej leże,rzadziej wychodzę to może być właśnie tam ból pleców taki czasowy ? Czy ten ból taki czasami pleców może być spowodowany tym problemem z kolanem i on powoduje ,że plecy nie mogą się jakby prostować bo skupiają sie na utrzymaniu w miarę tego kolana?
A czy ten spadek płytek krwi może być spowodowany kilkomiesięcznym braniem NLPZ?
-