Interpretacja badań hormonalnych

Profilaktyką, choroby żeńskiego układu płciowego, zaburzenia miesiączkowania, antykoncepcja hormonalna, mechaniczna, naturalna, ciąża, niepłodność, nowotwory narządów rodnych, porady intymne
ania1986
Użytkownicy
Posty: 6
Rejestracja: 11 gru 2019, o 13:35

Interpretacja badań hormonalnych

Post autor: ania1986 » 21 maja 2020, o 14:07

Czy ktoś pomoże mi zinterpretować wyniki badań ?
wiek mój to 33 lata. chcę zajść w ciąże. Lekarz zapisał mi Fostimon i Ovitrelle - przez 3 cykle - w 3 cyklu doszło do przestymulowania , w dodatku podejrzenie było ciąży pozamacicznej.
Cykle mam regularne - jak w zegarku - co 28 dni.
Inny ginekolog stwierdził, że przy regularnych cyklach lekarz nie powinien zapisywać mi leków.
a staramy się z mężem o dziecko niecały rok.
TSH 1,8869 norma 0,3500-4,9400
anty-TPO 0,20 norma: 0,00-5,61
FSH 4,59 (BRAK PODANIA NORMY)
LH 3,33 (BRAK PODANIA NORMY)
Estradiol 20,83 ((BRAK PODANIA NORMY)
Prolaktyna 33,47 norma 5,18-26,53
AMH 20,77 ((BRAK PODANIA NORMY)
Proszę o odpowiedź.

ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post